Notícies i actualitat

Presentació de la 16a edició del programa Salut Jove i Cultura

Data : 04/09/2015

El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, ha presentat la 16a edició del programa Salut Jove i Cultura 2015-2016.

El programa és des de l'1 de setembre a disposició de la comunitat educativa de Menorca a través de la web salutjove.cime.es i dels llibrets informatius que han sigut remesos als centres educatius i a les AMPAS.

Aquest programa posa a disposició dels centres escolars de l'illa una oferta àmplia i estructurada de tallers educatius. Reuneix tota l'oferta educativa del Consell Insular i també la de les principals institucions i entitats.

La 16ª edició, i inclou 68 tallers.
Les temàtiques que s'aborden són molt variades (hàbits saludables, prevenció de drogodependències, igualtat de gènere, integració social, sexualitat, la mort, alimentació, resolució de conflictes, promoció de l'exercici físic, prevenció i pautes d'actuació en cas d'incendi, voluntariat, prevenció del càncer de mama i de pell, accessibilitat, reciclatge, cartografia, Injove, Teatre Principal, medi ambient, patrimoni històric, cultura menorquina...).

Poden demanar tallers totes les aules de Menorca, les AMPA i el professorat de totes les etapes educatives: educació infantil, educació primària, ESO, PQPI, CFGM, CFGS, batxillerat i escoles de persones adultes.

Al web salutjove.cime.es es pot trobar des de l'1 de setembre informació àmplia sobre el funcionament del programa, els tallers que l'integren i els procediments de gestió. La fitxa de cadascun dels 68 tallers descriu els seus objectius, activitats, recursos necessaris.... El web posa també a l’abast de la comunitat educativa una àrea privada des d’on cada centre i cada persona responsable d’un taller accedeixen al contingut dels formularis de sol·licituds i avaluacions.

Les sol·licituds dels tallers SALUT JOVE I CULTURA s’envien de l'1 al 15 d'octubre. Entre el 15 d'octubre i el 15 de novembre es concerten les dates d'aplicació i d'octubre de 2015 a maig del 2016 s'apliquen els tallers i s'avaluen.

El professorat i l'alumnat de cada grup aula sol·licitant, i també la persona responsable del taller l'avaluen un cop ha finalitzat.

Les activitats que s'ofereixen són gratuïtes per a l'alumnat i per als centres educatius. Els centres educatius assumeixen el cost, si escau, del desplaçament en autocar. No obstant això, per a aquesta finalitat el Departaments de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca disposa de subvencions.

Novetats de l'actual edició:

- Dependència del Departament de Cultura i Educació.
- Agrupació dels tallers en tres blocs temàtics.
- Tres tallers nous: dues rutes literàries i una visita a una empresa de producció agrària local.
- Subvenció del Consell al desplaçament, que ara s’estén a totes les activitats del programa que el requereixin. Es subvenciona el 50% del cost del desplaçament en autocar quan aquest sigui necessari per dur a terme un taller, amb un màxim de 2 tallers per cada grup aula destinatària que demani el taller abans del 15 d'octubre.
- Voluntat de fer-ne una revisió global, en diàleg i amb la participació activa de la comunitat educativa, amb l’objectiu d’elaborar per al curs 2016-2017 una nova proposta.

Dades 15a edició 2014-2015

- 1.203 peticions de 454 grups aula
- 37 centres educatius participants dels 40 centres de Menorca.
- Van demanar participar en un o més tallers 9.972 alumnes, famílies i professorat.
- Els centres educatius han avaluat 660 tallers realitzats.
- El 96 % del professorat ha demanat el taller perquè el tema interessa.
- Les expectatives del professorat s'han cobert de forma bona i excel·lent en el 93 % dels tallers. Els aspectes més ben valorats són l'actitud pedagògica de la persona responsable del taller (93% valoren bona i excel·lent)), el llenguatge utilitzat (93% valoren bona i excel·lent) i l'actitud de l'alumnat (88% valoren bona i excel·lent).
- La satisfacció general és excel·lent o bona per al 88 % de l'alumnat.

Ciutadella, 4 de setembre de 2015,

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS