Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca preveu licitar l'equip redactor del PTI el primer trimestre de 2016

Data : 01/09/2015

El conseller d'Ordenació Territorial i Turística, Santiago Florit, ha manifestat avui matí que el Consell Insular de Menorca espera poder licitar l'equip redactor per a la revisió del Pla Territorial Insular (PTI) dins el primer trimestre de 2016.

El conseller ha fet balanç del primer mes de govern del seu departament, juntament amb els directors insulars Antoni Garcia (Ordenació del Territori) i Elena Costa (Ordenació Turística). En primer lloc, Santiago Florit ha subratllat un correcte traspàs de poders alhora que ha esmentat la bona acollida per part de la ciutadania, associacions, col·legis professionals, etcètera... rere la unificació de la Conselleria de Turisme dividida ara en dues conselleries.

“En aquest temps ens hem vist amb col·lectius dels sector turístic i la majoria coincideixen que la Llei Turística no respon a les necessitats de Menorca, és una llei pensada des de les necessitats de Mallorca i crea molts problemes a l'hora de ser aplicada a Menorca”, ha afirmat. D'aquesta manera, el conseller viatja demà a Palma per tal de reunir-se amb la Directora General de Turisme, Pilar Carbonell, per traslladar-li les peticions que des de l'illa fa el sector turístic. Una reunió on Florit vol acordar un calendari de feina per tirar endavant amb el conveni signat per l'anterior equip de govern en relació a la col·laboració per a la redacció del Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT). Es tracta d'un pla director sectorial que té com a objectiu regular el planejament, equipaments, serveis i activitats d'explotació de recursos. Un pla que va molt lligat al Pla Territorial Insular i que, per tant, “s'haurà de fer feina de forma paral·lela”.

PTI
“La revisió del PTI és una de les tasques més importants d'aquest mandat”, ha senyalat Santiago Florit. El Consell Insular de Menorca ja ha començat les feines per a la seva revisió, sempre d'acord a la condició de l'illa com a Reserva de Biosfera, “una part fonamental de la nostra filosofia”.

Al respecte, el departament de Santiago Florit cerca la participació activa de la ciutadania. Així, la Corporació insular ha habilitat l'adreça electrònica revisio.pti@cime.es amb la idea de rebre tot tipus de suggeriments. “Volem que la seva revisió sigui un procés obert i participatiu”, ha afirmat el conseller. Amb aquesta idea s'han establert contactes amb diferents partits polítics, entitats, associacions i amb tots els consistoris de Menorca per poder tenir en compte la seva visió municipal. Cal recordar que el PTI tindria que haver-se revisat l'any 2013.

Consorci Insular de Disciplina Urbanística en Sòl Rústic
Santiago Florit ha subratllat que el Consorci Insular de Disciplina Urbanística en Sòl Rústic es troba en fase de reestructuració. “S'ha de modernitzar i donar una pas endavant perquè és una peça fonamental”. Al respecte, ha explicat que el seu departament s'ha trobat amb un ens -molt important perquè es respecti la legalitat urbanística- desmantellat, sense gerent i amb la manca d'un administratiu. “Durant l'anterior equip de govern no hi ha hagut interès a mantenir-ho viu”, ha indicat. Així, l'objectiu de la Conselleria és canviar els estatuts i establir una sèrie de protocols que regulin l'entrada i sortida dels municipis.

IDE
Pel que fa al departament de cartografia del Consell Insular de Menorca, Santiago Florit ha avançat un pla de millora del software. Així com la col·laboració conjunta entre el seu departament i els de Presidència i Medi Ambient a l'hora de catalogar una xarxa de camins rurals municipals i de crear un pla especial del Camí de Cavalls. “Durant aquest mandat hem d'aconseguir posicionar Menorca d'aquí a 10 anys”.

Des de la conselleria d'Ordenació Territorial i Turística s'ha demanat als ajuntaments la col·laboració per dur a terme una campanya de difusió d'informació referent als requisits que han de complir els establiments de bars i restaurants amb motiu del nou reglament turístic. Ara per ara s'ha començat amb aquest sector però s'espera fer altres campanyes dirigides a altres col·lectius amb el suport dels consistoris i de PIME.


El mínim d'expedients sancionadors
En el marc d'una bona feina de divulgació, Santiago Florit ha remarcat que durant aquest hivern es faran el màxim de contactes possibles amb diferents entitats perquè l'estiu que ve s'obrin el mínim d'expedients sancionadors. “Volem que es doni un servei de qualitat des de la legalitat”, ha dit.

Finalment, respecte al reglament turístic que es va aprovar inicialment, cal dir que posteriorment a aquesta aprovació inicial va sortir el decret 20/2015 que va deixar obsolet aquest reglament i que, per tant, s'haurà de tornar a refer, tot i que es mirarà de recuperar la feina feta i incloure tot allò que es consideri important per al desenvolupament econòmic de Menorca.


Maó, 1 de setembre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS