Notícies i actualitat

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Joan Boned, anuncia la recuperació de les inversions en transport per a Menorca

Data : 26/08/2015

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Joan Boned, ha mantingut avui matí una primera reunió de feina amb la presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, i els membres del seu equip de govern. Durant la jornada s'han abordat les principals qüestions que afecten a Menorca en matèria territorial, d'habitatge i transport, entre d'altres.

El conseller Joan Boned ha anunciat la intenció del seu departament de tornar a obrir a Menorca l'oficina de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), a més d'impulsar l'objectiu d'activar polítiques d'habitatge adaptades a les necessitats socioeconòmiques actuals -segons ha subratllat Boned- “abandonades durant la legislatura del PP, que va eliminar l'oficina i el presupost”. Així, el conseller ha destacat la sintonia amb el Consell Insular de Menorca alhora de fer del lloguer social un tema capdal en la matèria. “Per a nosaltres és fonamental que es faci feina amb la coordinació entre totes les administracions”, ha afirmat la presidenta Maite Salord.

Pel que fa a transports, el conselller ha avançat que en el presupost de 2016 de la Comunitat Autònoma hi haurà una partida per al transport terrestre a Menorca. “Aquesta és una de les demandes socials més importants”, ha senyalat Maite Salord. Al respecte, Boned ha remarcat que es dóna aquest impuls després que “en els darrers anys de Govern del PP aquesta partida hagi estat de zero euros”.

La quantia i els projectes es definiran d'acord amb les necessitats que plantegi la Corporació insular. Igualment, Boned ha comunicat a la presidenta que la consecució d'una tarifa plana per als vols interilles és una prioritat per a la Conselleria i, en aquest sentit, ha recordat que ha sol·licitat ja una reunió amb la ministra de Foment per tractar el tema.

La política territorial ha centrat bona part de la reunió i, en aquest punt, el conseller Joan Boned ha explicat que s'ha iniciat el procés de revisió de la Llei del Sòl i de les normatives sectorials (com ara la Llei Turística i la Llei Agrària) en les quals, segons ha manifestat el conseller, l'anterior Govern del PP va voler regular “allò que no es va atrevir a incloure en la normativa del sòl”.

Boned ha insistit en la necessitat d'abordar la revisió i modificació d'aquestes normatives, “que no poden emparar una sobreexplotació territorial”. En aquest sentit, el conseller ha destacat que l'economia de sectors com l'agrari o el turístic depenen en bona mesura “de la preservació del nostre territori”.

Maó, 26 d'agost de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS