Notícies i actualitat

El Conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera es reuneix amb els seus homòlegs del Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears

Data : 21/08/2015

El Conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, s'ha desplaçat avui matí a Mallorca acompanyat pels Directors Insulars de Medi Rural i Marí, Miquel Truyol, i de Reserva de Biosfera, Irene Estaún, per celebrar una primera reunió amb el Conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, Vicenç Vidal, així com amb la Consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Sandra Espeja.

La reunió ha transcorregut en un clima de total entesa i cooperació entre les institucions. La primera part del matí ha estat centrada en agricultura, ramaderia i pesca. Han assistit el Director General d'Agricultura, Mateu Ginard i el Director General de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant, així com diversos tècnics. Durant el matí s’han pogut analitzar diverses inquietuds expressades per les organitzacions agràries i les confraries de pescadors, i s'han establert mecanismes de coordinació per fer més eficients les mesures de foment i de gestió d'ambdues administracions.

La segona part, que també ha comptat amb la participació de la Consellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Sandra Espeja, i del Director General de Residus, Qualitat Ambiental i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, s'ha centrat en temes de caire general com la gestió dels espais naturals terrestres i marins, la situació de l'aigua, la col·laboració tècnica i econòmica del Govern en la potenciació de la Reserva de Biosfera de Menorca, i la situació de la gestió de residus a les Illes Balears, on s'han acordat alguns criteris comuns tot i la soberania de cada illa.

A totes les qüestions tractades hi ha hagut un acord per fomentar la plena col·laboració entre les institucions. Les converses tindran continuïtat durant la propera visita del Conseller de Medi Ambient a Menorca.

Finalment, la reunió ha servit també per expressar la preocupació comuna pels diferents projectes de prospeccions petrolieres que amenacen el mar comú que ens banya.

Maó, 21 d’agost de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS