Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca anuncia el final de les obres de la cel·la E de l'abocador de Milà II i la paralització d'enviaments de residus a Mallorca

Data : 30/07/2015

FotoLa presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, i el conseller de Medi Ambient, Javier Ares, han anunciat avui matí l’acabament de les obres de la cel·la E de l'abocador de Milà II. La posada en funcionament d'aquesta cel·la suposa la recuperació de l'operativa habitual a les instal·lacions de l'Àrea de Gestió de Residus de Milà i, per tant, la paralització del trasllat de rebutjos a Son Reus (Mallorca).

“Resoldre el problema de l'abocador de Milà sempre ha estat una prioritat per a aquest equip de govern i és un tema al qual hem dedicat molts esforços”, ha dit la presidenta. En aquest sentit, Maite Salord ha subratllat com la mobilització de 4.984,94 t de residus cap a l'illa veïna (que s’ha dut a terme durant tres mesos, de març a juliol) ha suposat un cost total de 720.194,00 euros, gairebé el doble del que ha costat el projecte de rehabilitació de la cel·la E. “La paralització de l'enviament dels rebutjos a Mallorca representa recuperar el ritme normal de la gestió que s'havia fet fins ara, que tots hauríem volgut que continuàs i que ara s'ha aconseguit reconduir”, ha afegit.

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient, Javier Ares, ha remarcat que actualment es treballa d'acord amb el calendari previst, amb una paralització dels enviaments a Son Reus que ja és una realitat.

La roda de premsa ha comptat també amb la presència de l'alcaldessa de Maó, Conxa Juanola; l'alcalde des Castell, Lluís Camps, i l'alcaldessa de Sant Lluís, Montserrat Morlà, com a representants municipals del Consorci de Residus i Energia de Menorca.

Javier Ares aposta per cloure el cicle útil dels materials com una de les millors opcions. En aquest sentit els representants municipals han incidit en el deure i l'obligació de gestionar com es fa la recollida i gestió de rebutjos. “Com a ciutadans hem de ser conscients que els residus els generam entre tots i que aquesta és una preocupació mundial que no sols es dóna a la nostra illa. Les administracions tenim una feina a fer, la d’incentivar i contribuir a l'educació i a la conscienciació que el millor residu és el que no es produeix”, ha assenyalat l'alcaldessa de Maó, Conxa Juanola. Una campanya de sensibilització a la qual s'han sumat els alcaldes Lluís Camps (es Castell) i Montserrat Morlà (Sant Lluís). El conseller Javier Ares ha fet una crida a la reflexió ciutadana explicant com Menorca viu set vegades per sobre de les seves possibilitats.

La tècnica Cati Pascual ha realitzat una exposició gràfica als mitjans de comunicació per tal de fer més entenedora la informació més específica del projecte de rehabilitació de la cel·la E.

La corporació insular roman ara a l'espera de rebre una ajuda per part del Govern de les Illes Balears.

El Consell Insular de Menorca vol agrair la implicació de treballadors, tècnics, del gestor actual de la planta i del Consorci de Residus i Energia de Menorca, que han contribuït a reconduir aquesta situació.

Maó, 29 de juliol de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS