Notícies i actualitat

Visita del departament de Medi Ambient per conèixer de primera mà les característiques d’un filtre verd

Data : 22/07/2015

El conseller del Departament de Medi Ambient, Javier Ares, va participar el passat dia 16 en la visita guiada a un filtre verd per tal de conèixer de primera mà les característiques d’aquest sistema que permet depurar les aigües residuals domèstiques.

El GOB Menorca va organitzar l’activitat en col·laboració amb l'Associació Leader Illa de Menorca. Es tracta d’un filtre verd que s'ha construït recentment a la parcel·la d’un habitatge de Binixíquer.

Aquest projecte és un dels beneficiaris de la convocatòria d’ajudes per crear instal·lacions de depuració d’habitatges unifamiliars que, dins el marc del projecte propi de l’Associació Leader “Millores a la qualitat de l'aigua a l’illa de Menorca”, juntament amb una altra convocatòria d’ajuts per a la recuperació d’aljubs i cisternes agràries, han sumat un import de 22.121,16 euros d’ajuda amb un total de sis beneficiaris.

Els representants del GOB van explicar com funcionen els sistemes de depuració naturals i van respondre a les preguntes del públic assistent.

Els filtres verds funcionen amb un sistema de depuració natural, a partir de l'activitat de plantes aquàtiques autòctones de l'illa. No fan olor ni mosquits, semblen una part més del jardí i aconsegueixen eliminar els nitrats (un dels principals problemes dels aqüífers menorquins). Aquest sistema de depuració descentralitzada apareix com una molt bona alternativa als claveguerams que s'haurien de fer a les urbanitzacions que es troben allunyades dels nuclis principals. La diferència de costos és molt gran i no requereixen manteniment.

Amb aquesta convocatòria d’ajuts, l'Associació Leader Illa de Menorca ha promocionat la construcció de tres filtres demostratius (a Maó, es Castell i Ferreries), que serviran per donar a conèixer aquesta possibilitat entre la gent que viu a cases sense clavegueram.
A més del conseller Javier Ares, se sumaren a la visita representants dels ajuntaments de Maó i de Ciutadella, i també veïns de diversos municipis.

Maó, 22 juliol de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS