Notícies i actualitat

Reunió de la Presidenta del Consell de Menorca amb la Plataforma de ciutadans per la carretera

Data : 21/07/2015

A la reunió mantinguda avui, dia 21 de juliol, amb els representants de la Plataforma de ciutadans per la carretera, la Presidenta del Consell Insular de Menorca i responsable de Carreteres, Maite Salord, ha exposat les següents qüestions:

1- L’equip de govern del CIM comparteix la preocupació pel projecte de traçat denominat “Millora de la carretera Me-1 entre Alaior i Maó”, un projecte que, en principi, en cap cas optava per rotondes a doble nivell ni per la gran quantitat de rotondes que ara s’executen, solucions tècniques que responen més a criteris polítics que no tècnics. Es tracta, per tant, d’un projecte sobredimensionat que té dues conseqüències molt negatives: consum innecessari de territori i una despesa de milions d’euros, incomprensible en el moment econòmic que vivim. És per tot açò que, des del primer moment, aquest equip de govern ha expressat la seva voluntat de reconduir el projecte dins els marges que permeti la llei per la qual cosa s’està treballant en aquest sentit des del primer dia de mandat.

Aquestes són les actuacions que s’han fet aquests primers 15 dies de mandat:

S’ha mantingut una reunió entre la Presidenta i tres representants de la UTE Dragados-Antonio Gomila per fer una primera valoració de la situació actual de les obres i s’exposa la voluntat de l’equip de govern de reconduir el projecte.

S’està estudiant la petició de la UTE de dia 10 de juny en què es va lliurar al CIM un pla d’obra actualitzat i es demanava l’ampliació del termini de l’obra de 3 mesos.

S’ha demanat al Ministeri de Foment una reunió de la Comissió Bilateral de seguiment del Conveni de Carreteres per presentar-se el nou equip de govern i analitzar l’estat en què es troben les obres actualment.

La direcció facultativa de les obres, i, sobretot, els serveis jurídics del CIM estan duent a terme una feina detallada sobre la viabilitat legal de modificar els enllaços més qüestionats (Biniai, L’Argentina i Rafal Rubí), tenint en compte que la nova llei de contracte és molt restrictiva pel que fa a la regulació de causes de modificacions de contractes signats.

2- En les pròximes setmanes, l’equip de govern preveu que tindrà els resultats de totes aquestes actuacions, moment en què es faran públics, juntament amb la decisió de l’equip sobre com s’han de continuar les obres de la carretera entre Maó i Alaior. Qualsevol informació que hagi sortit respecte a propostes concretes, no s’ajusta a la realitat perquè, ara per ara, encara s’està estudiant la fórmula legal per intentar reconduir el projecte.

Finalment, la Presidenta ha expressat la seva voluntat de vetlar perquè les obres que es duguin a terme a la resta de trams es facin seguint el criteri de sostenibilitat ambiental i econòmica.


Maó, 21 de juliol de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS