Notícies i actualitat

Campanya per reduir l'ús de plàstic en els punts de venda de peix fresc

Data : 15/12/2018

El Grup d'Acció local de pesca de l’Associació Leader Illa de Menorca juntament amb la fundació Menorca Preservation Fund promouen una campanya per reduir l’ús de plàstics a les peixateries i conscienciar a la població sobre el problema mediambiental que aquests generen a la mar.

El Grup d’Acció local de pesca de l’Associació Leader Illa de Menorca juntament amb la fundació Menorca Preservation Fund posen en marxa la campanya “MÁS PECES MENOS PLÁSTICO / MORE FISH LESS PLASTIC”, amb l’objectiu de promoure la reducció de l’ús de plàstics en els punts de venda de peix fresc i sensibilitzar la població sobre la problemàtica que generen els plàstics que acaben a la mar.

Segons informes de l’ONU cada any s’utilitzen en el món 500 billons de bosses de plàstic. Per tant, consumim més d’un milió de bosses per minut, amb una vida útil de poc més de 15 minuts. A aquest ritme es calcula que l’any 2050 hi haurà més plàstic que peixos a la mar.

Els plàstics poden provocar que els animals marins s’hi enredin o s’asfixiïn. Per altra banda, amb el temps aquests plàstics es descomponen en petites partícules conegudes com a micro plàstics, que actuen com a imants de substàncies tòxiques i que els poden acabar ingerint un gran nombre d’organismes marins.

Els punts de venda de peix són el canal per fer arribar els missatges de la campanya i són part activa de les accions previstes. Els promotors de la campanya han repartit entre els comerços de peix fresc un total de 30.000 bosses compostables i biodegradables fabricades amb fècula de blat, 50.000 papers alimentaris per embolicar el peix, i 1000 bosses de ràfia reutilitzables per regalar als clients i fomentar la reducció de les bosses de plàstic d’un sol ús.

També s’han editat 150 cartells i 2500 tríptics informatius amb informació sobre quines petites accions podem realitzar la ciutadania per reduir l’ús de plàstics.

Finalment, s’han realitzat vídeos curts i una sèrie d’imatges que ajudaran a difondre el missatge a través de les xarxes socials del Grup d’acció local de pesca de Menorca

La campanya, que té un cost total aproximat d’uns 10.000 €, ha estat finançada íntegrament per la fundació Menorca Preservation Fund, una entitat que té com a objectiu col·laborar en projectes que protegeixin i restaurin el medi ambient natural de l’illa de Menorca.

“Más peces menos plástico” s’ha presentat avui al mercat municipal de Ciutadella amb la presència del Sr. Francisco Canals Cortés, president de l’Associació Leader Illa de Menorca, Sra. Ana Pedraz, representant de la fundació Menorca Preservation Fund,i el Sr. Aram Ortega Adzerías, conseller de Medi ambient del consell insular de Menorca i la Sra. Noemí Camps Villalonga, regidora de comerç de l’Ajuntament de Ciutadella.

Ciutadella, 15 de desembre de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS