Notícies i actualitat

La inversió del Pla Insular de Cooperació entre els anys 2015 - 2019 apuja un total de 7 milions d’euros

Data : 13/12/2018

La nova línia turística per a la millora de les urbanitzacions implica una inversió d’un milió d’euros i s’assigna als municipis en funció de les places turístiques i el nombre de zones turístiques de cada municipi


La vicepresidenta i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, ha exposat avui durant la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca celebrada a Ferreries els criteris de distribució del fons del Pla Insular de Cooperació (PIC) a les obres i serveis municipals de l’any 2019. Cal subratllar que durant el present mandat s’hauran invertit 6 milions d’euros destinats al PIC ordinari, a més d’un milió d’euros per a la millora de les urbanitzacions de l’illa obrint així una nova línia turística.


Pel que fa a la línia turística els criteris de distribució han estat els següents:

• Assignació fixe.
Es considera necessari que una part important del pressupost (en aquest cas, el 35%) es reparteixi de forma lineal, a parts iguals entre tots els possibles beneficiaris. Això fa que augmenti la ratio d’import per habitant, corregint així els perjudicis que es podrien produir als municipis amb menys població per raons d’escala.

• Nombre de places turístiques.
Amb una ponderació de 55/100, s’assigna una part del pressupost en funció del nombre de places turístiques de cada municipi, en les tipologies d’apartaments, habitatges de vacances, hotels i hotels – apartaments, fent la distribució en funció del % que el nombre de places de cada municipi representa en relació a les places totals de Menorca. Tot això segons les dades facilitades pel departament d’Ordenació Turística del Consell Insular de Menorca.

• Nombre de zones turístiques
El nombre zones turístiques, a més del de places esmentat a l’apartat anterior, és un indicador de la dispersió que es pot donar en un determinat municipi, la qual cosa fa que l’esforç hagi de ser major, i per tant dimensiona també la necessitat de determinades infraestructures i serveis municipals en el municipi. Amb una ponderació de 10/100, es fa una assignació en funció del % que el nombre de zones de cada municipi representa en relació al nombre total de Menorca. Tot això segons les dades facilitades pel departament d’Ordenació Turística del Consell Insular de Menorca, provinents de la zonificació continguda al Pla Territorial Insular.

En funció de cadascun d’aquests criteris, i per a cadascuna de les línies, d’acord amb les dades dels diferents ajuntaments, se’ls assigna un nombre de punts per criteri, als que se’ls aplica una quantitat d’euros per punt, donant com a resultat l’aportació màxima que poden percebre cada ajuntament.


Maó, 13 de desembre de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS