Notícies i actualitat

El Consell explica l’estat actual del projecte de les Coves de Cala Blanca als vesins i comerciants de la zona

Data : 13/12/2018

La vicepresidenta primera i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, s’ha reunit avui amb els vesins i comerciants de Cala Blanca per explicar-los l’estat actual del projecte de les Coves Blanca. Maite Salord ha afirmat que des del primer moment s’ha treballat de manera conjunta amb l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) amb l’objectiu d’obrir la Cova de s’Aigua donat que no requeria modificació del PGOU, la qual cosa hauria retardat el projecte. “Fruit d’aquesta col·laboració s’han realitzat una sèrie d’informes espeleològics i arqueològics per poder obtenir les autoritzacions pertinents”, ha recordat la consellera.

El mes de juliol del 2017 es va adjudicar el projecte a l’empresa Sadim Ingeniería (Sociedad Asturiana de Diversificación Minera, S.A) per la posada en marxa de l’obertura de la Cova de s’Aigua, i que es va lliurar en el Consell Insular de Menorca el passat mes de març d’enguany. En aquest moment s’inicien els tràmits per sol·licitar la llicència amb la petició de tots els informes corresponents i és a final d’estiu quan l’Ajuntament de Ciutadella informa d’una sèrie de deficiències detectades que en aquests moments estan en procés de subsanació. “Esperam tenir llicència a principi d’any i iniciar així els tràmits per adjudicar l’obra”, ha dit la consellera. “Una de les deficiències en les quals feim feina és per donar compliment a la Llei d’Accessibilitat Universal perquè hi hagi un recorregut adaptat sobre l’espai públic, des del carrer a la caseta de recepció i banys, i a la cota d’entrada de la cova per la qual cosa s’haurà d’instal·lar un elevador motoritzat”, ha subratllat la vicepresidenta.

Cal destacar que en tot moment s’han mantingut reunits tècniques i polítiques entre l’Ajuntament de Ciutadella i el Consell de Menorca per agilitzar els tràmits donat que “aquest projecte sempre ha estat una prioritat d’ambdues institucions”, ha afirmat Salord.

D’altra banda, val a dir que es va reunir la comissió de seguiment del conveni interadministratiu entre l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) i el Consell Insular de Menorca on es va acordar la transferència de 408.000 euros a càrrec del Govern de les Illes Balears per poder executar les obres dins l’any 2019.


Maó, 13 de desembre de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS