Notícies i actualitat

El Consell de Menorca valora positivament l’aprovació de la Llei de Camins

Data : 11/12/2018

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui la Llei de Camins impulsada pel Consell Insular de Mallorca a partir de la iniciativa legislativa Llei de camins públics i rutes d’interès excursionista de Mallorca.


La vicepresidenta primera i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, celebra que finalment la norma tengui abast també a la nostra illa a instància del Consell Insular de Menorca. Va ser en la sessió plenària de dia 18 de juny de 2017 quan es va aprovar, amb els vots favorables de l’equip de govern, i l’abstenció del PP, la corresponent proposta d'acord. “Gràcies a que ens vam afegir durant la seva tramitació hem aconseguit que la norma reguli també la nostra illa. Els menorquins i menorquines esteim d’enhorabona”, ha afirmat la consellera. Maite Salord ha viatjat avui a Mallorca amb motiu de l’aprovació de la Llei.

“Cal recordar que el Consell sempre ha valorat de forma positiva la iniciativa del Consell de Mallorca donat que va en la línia de la política sobre camins que s'està impulsant a Menorca durant el present mandat”, ha dit la vicepresidenta.

Aquesta Llei de Camins s’ha estudiat i debatut en el marc de la “Comissió de camins”, creada pel Consell de Menorca el setembre de 2015. Aquesta Comissió compta amb representació de tots els ajuntaments de l’illa i de les entitats Coordinadora de Camins de Menorca i Amics des Camí d’en Kane i, a més de treballar en l’elaboració del Catàleg de Camins de Menorca, té com a objectiu garantir el lliure pas en els casos del Camí d'en Kane -en el tram de Binimoti a Ferreries-, o el Camí de Binigaus des Migjorn Gran.

Durant tot el procés normatiu fins a l’aprovació final de la Llei els grups polítics que conformen l’equip de govern i Més per Mallorca han defensat les al·legacions presentades per la Coordinadora de Camins. En aquest sentit, la consellera Salord agraeix la tasca conjunta entre Administració i entitats associatives.Maó, 11 de desembre de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS