Notícies i actualitat

Inaugurat el carril bici entre Maó i Es Castell

Data : 12/06/2015

El Consell Insular continua amb la seva política de dotar de carrils bici a aquells indrets on les condicions tècniques així ho permetin. En aquest cas, avui s'ha inaugurat aquesta infraestructura entre Maó i Es Castell, amb la presència del conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre, del batle d'aquesta darrera població, Lluís Camps; així com del seu segon tinent de batle i regidor d'Urbanisme i Infraestructura, Florencio Conde.

Aquest nou vial, d'un quilòmetre i mig, segueix el lateral sud de la carretera que uneix ambdues poblacions, enllaçant la rotonda d’Abu Umar de Maó amb la del polígon industrial des Castell. D’aquesta manera s’enllaça la vorera d’Abu Umar amb el Camí Verd, possibilitant que ara la gent que hi vulgui gaudir d’aquesta antiga via, gràcies a aquesta actuació, pugui emprar una voravia de dos metres en tost dels 70 centímetres que hi havia abans.

De fet, per qüestions tècniques, existeixen tres amplades diferents del carril bici: la ja citada de dos metres entre Abu Umar i el Camí Verd; un segon tram entre aquest antic camí i el Molí des Castell amb una amplada de 2,5 metres i un tercer fins la rotonda de Fontanilles de 3,1 metres per facilitar l’ús compartit de bicicletes i vianants que volen visitar el molí.

Altre dels avantatges és que permet als veïns de Son Vilar enllaçar amb qualsevol de les dues poblacions sense haver de creuar la carretera. També contempla un voral i cuneta de 2,5 metres d'amplada al llarg de tot el traçat -amb excepció de la zona urbana entre Abu Umar i Camí Verd- com a espai de seguretat entre el pas dels vehicles i els de ciclistes i també per poder estacionar el cotxe en cas d'avaria.

Més beneficis d'aquesta obra: s'ha solucionat el problema d'inundació que patia el pas inferior de Son Vilar, s'ha instal·lat ja fibra òptica i s'ha deixat preparat la futura instal·lació de llum del molí, a més de renovar els senyals verticals del lateral sud de la carretera.

D'aquesta manera aquest carril bici s'integra a la xarxa de camins que enllacen els dos municipis amb la zona de Trepucó, com el que ja es va reformar del Camí d'en Floris, l'any 2013. El cost d'aquesta obra ha estat de 379.000 euros més IVA, amb un termini d'execució de sis mesos.

El conseller Alejandre valora de forma positiva aquesta obra “perquè no només és per a ciclistes, sinó també per a gent que vol caminar o córrer, circular a cavall o en patins o fins i tot per cadires de rodes motoritzades”. Per la seva banda, el batle des Castell assegura que “és tracta d'una oferta més que posen a l'abast dels ciutadans les administracions”. 

Maó, 12 de juny de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS