Notícies i actualitat

Setmana de la Geodiversitat a la Reserva de Biosfera de Menorca

Data : 02/06/2015

Per tal de difondre i apropar els valors geològics de l’illa entre la societat menorquina, l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM), juntament amb l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, organitzen la Setmana de la Geodiversitat a la Reserva de Biosfera de Menorca, que es desenvoluparà entre l’1 i el 7 de juny de 2015.

Aquesta setmana permet donar continuïtat a un conjunt d’actuacions que es duen a terme des del 2014 i que tenen com a finalitat valoritzar el patrimoni geològic de Menorca. A la vegada, amb la Setmana de la Geodiversitat, s’ha aconseguit involucrar entitats i empreses en aquest projecte que ha promogut l’Agència Menorca Reserva de Biosfera i que permetrà promocionar la valuosa geologia menorquina. La Setmana de la Geodiversitat compta amb 13 activitats gratuïtes o amb preus especials, destinades a difondre i apropar els valors geològics de l’illa entre la societat menorquina, especialment mitjançant diverses visites guiades i excursions.

Les activitats es van iniciar ahir dilluns 1 de juny amb una conferència de Bernat Caritg que donà una visió aplicada de la geologia, incidint en la seva utilitat en el dia a dia de la societat. A més, per a aquesta setmana, l’Associació Líthica ha organitzat dues visites a les Pedreres de s’Hostal, guiades ambdues per Anna Bagur; l’Associació de Geòlegs de les Illes Balears, dues visites geològiques a Binimel·là i al Barranc d’Algendar, guiades per Bernat Caritg i Agustí Rodríguez, i la Unió Excursionista Menorquina organitza una visita espeleològica, apta per a tots els públics, a diverses coves del barranc de Binigaus.

També s’ha organitzat una excursió geològica en vaixell pel port de Maó amb Yellow Catamarans, una altra de botànica on s’explicarà com el substrat geològic condiciona la presència de la vegetació i una visita guiada a la col·lecció naturalística del Seminari Conciliar de Ciutadella, conduïdes respectivament per Antoni Obrador, Pere Fraga i Josep Quintana. Per la seva banda, empreses de turisme actiu, com ara Menorca en Kayac, Jeep Safari Menorca o Camí de Cavalls 360º, també s’han volgut sumar a aquesta iniciativa oferint explicacions o informació geològica en les seves rutes habituals.

La Setmana de la Geodiversitat també ha comptat amb un concurs de fotografia patrocinat pels restaurants Morvedre Nou i Sant Joan de Binissaida, al qual s’han presentat 92 imatges. El lliurament de premis i diplomes acreditatius tindrà lloc el proper divendres 5 de juny al Centre de Geologia de Menorca, on s’exposaran les fotografies finalistes i guanyadores.

Al web de l’Institut Menorquí d’Estudis s’ofereix la informació corresponent a totes les activitats. Les places per a les visites i les activitats són limitades, de manera que cal fer la inscripció prèvia a setmanageodiversitat@gmail.com

Maó, 2 de juny de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS