Notícies i actualitat

El Museu surt del Convent

Data : 01/06/2015

Un dels objectius del Museu de Menorca és difondre el seu fons, per la qual cosa duu a terme, entre altres activitats, l'anomenada “Peça del Mes”, la finalitat de la qual és donar a conèixer peces que no estan a l’abast del públic. Seguint dins aquest programa, s’ha creat l’activitat “El Museu surt del Convent”, en la qual la peça en qüestió es presenta i s'exposa en un espai extern del Museu.

Per començar aquesta activitat es presenta una de les grisalles del Convent de Sant Diego descobertes durant les obres de restauració de l’edifici. Aquestes obres aparegueren ocultes, al primer pis, davall diverses capes de calç, guix i restes de pintura mural, en forma de decoració barroca i amb el número de l’habitació corresponent a cada frare. Les obres de restauració que s'han dut a terme a l’edifici feia que algunes fossin susceptibles de ser alterades o eliminades pel fet de trobar-se en un lloc en el qual s’havia d’intervenir estructuralment a la paret.

Per això, amb bon criteri, i per salvaguardar aquest patrimoni escàs, es decidí de fer l'arrencament, el traspàs i la restauració de les pintures, a fi de recol·locar-les al seu lloc original una vegada les obres arquitectòniques estiguin enllestides. Les obres d’arrencament de pintura mural han estat les primeres que s'han dut a terme a Menorca, fet que juntament amb la singularitat de les pintures, fan que aquest acte de presentació sigui del màxim interès.

L'activitat tindrà lloc demà dimarts, 2 de juny, a les 20 h, i serà presentada per Francesc Isbert, restaurador i responsable de l’arrencament de la peça, i Miquel Àngel Marqués, president del Centre d’Estudis Locals d’Alaior. La peça romandrà exposada a la mateixa església del convent fins diumenge 7 de juny.

Aquest acte s'organitza conjuntament entre el Museu de Menorca, l’Ajuntament d’Alaior i el Centre d’Estudis Locals d’Alaior.

Dades d’interès

Dia: 2 de juny
Hora: 20.00 h
Lloc: Església de Sant Diego. Alaior
Per a més informació: Museu de Menorca (971 350 955) i Ajuntament Alaior (971 371 002)

Maó, 1 de juny de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS