Notícies i actualitat

La Comissió Europea s’implica en la transició energètica de Menorca perquè sigui territori pioner

Data : 30/11/2018

El proper 30 de gener membres de la Direcció General d’Energia es desplaçaran a l’illa per concretar el desenvolupament del pla d’acció

El director general d’Energia de la Comissió Europea, Dominique Ristori, ha reafirmat avui al conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i a la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, que l’estratègia europea en matèria de transició energètica prioritza les illes com a pioneres del canvi energètic i que, en aquest context, Menorca, per les seves característiques, és l’illa que ha de liderar aquest procés.

Així, el conseller Marc Pons i la presidenta Susana Mora han explicat que la reunió amb el director general d’Energia ha permès fixar un pla de feina conjunt, que implicarà al Consell de Menorca, Govern de les Illes Balears, Govern d’Espanya i Comissió Europea en el desenvolupament dels projectes i línies d’acció que han de permetre que Menorca sigui el territori europeu pioner de la transició energètica, amb l’horitzó fitxat en una illa amb el 85% de consum energètic provinent de fonts renovables el 2030.

El proper dia 30 de gener, alts funcionaris i tècnics de la Direcció General d’Energia de la Comissió Europea es desplaçaran a Menorca per fixar, juntament amb les altres administracions, quins han de ser els projectes, qui assumeix la responsabilitat de la seva execució i del seu cost econòmic. Des de la Comissió Europea s’ha assegurat als representants institucionals de les Illes que hi haurà implicació econòmica per fer realitat el canvi energètic a Menorca. En la reunió d’avui també hi ha participat el Govern d’Espanya, a través de la seva representació permanent a Brusel·les, i també s’implicarà en el pla d’acció que es desenvoluparà i concretarà el mes de gener.

Tant el conseller com la presidenta han destacat que les característiques territorials i ambientals de Menorca i el consens social envers la necessitat d’impulsar el canvi energètic a l’Illa han estat claus en l’aposta de la Comissió Europea d’implicar-se en el pla que farà de Menorca illa pionera en la transició energètica.

En aquest sentit, han indicat que en la reunió del proper 30 de gener es convocarà també a representants de totes les institucions de l’illa de Menorca i dels sectors socials i econòmics.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS