Notícies i actualitat

Consell col·labora en un estudi sobre les proves de llarga durada i alta intensitat

Data : 28/05/2015

El Consell Insular, a través del Gabinet de Medicina Esportiva de la Conselleria de Cooperació, Esports i Habitatge, ha col·laborat en el projecte SUMMIT (Salut en les UltraMaratons i els seus líMits), estudi que té com a objectiu principal determinar com afecta a l'organisme la pràctica d'exercici de llarga durada i gran intensitat, en comparació amb la població sedentària i la moderadament activa en termes esportius.

En aquest sentit es va aprofitar la celebració de la darrera edició de la Trail del Camí de Cavalls per realitzar una sèrie de proves mèdiques a algunes dels esportistes que havien pres part en les curses de 100 i 185 km: un electrocardiograma de repòs, una espirometria, analítica de sang i orina, analítica de saliva, mesura del seu pes corporal i estudi de bioimpedanciometria, per mesurar el seu grau de deshidratació.

Concretament l'estudi vol analitzar la salut dels sistemes hematològics, immunològics, genètics, musculars i cardíac després d'una cursa d'aquestes característiques. Per realitzar aquestes proves es va desplaçar a Menorca un equip format per la corredora de trail i ex campiona del món de curses de muntanya, bioquímica de formació i promotora del Projecte SUMMIT, Emma Roca; acompanyada dels enginyers de la Universitat Politècnica de Catalunya, professors del grau de Bioenginyeria, els doctors Lexa Nescolarde i Francisco Bogónez, així com altres ajudants.

A Menorca, el responsable del Gabinet de Medicina Esportiva del Consell Insular, el doctor Fernando Salom, es va sumar a aquest equip multidisciplinar col·laborant en la presa de mostres als esportistes i posterior anàlisi de les mateixes.

Com no podia ser d’altra forma, el Gabinet de Medicina Esportiva dóna suport amb la seva participació en tot el que fa referència a la supervisió i promoció de la salut tots els esportistes de Menorca.

Maó, 28 de maig de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS