Notícies i actualitat

Consell i Govern visiten finques agrícoles afectades pel cap de fibló

Data : 22/11/2018

Aquest matí, la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Aram Ortega, acompanyats pel conseller de Medi Ambient del Govern Balear, Vicenç Vidal, i les alcaldesses de Maó, Conxa Juanola, i d’Alaior, Coia Sugrañes, han visitat la finca de Santa Rita. Durant la visita, les diferents autoritats han pogut comprovar l’estat de la finca després que el cap de fibló passés per sobre de la finca.

La Presidenta del Consell, Susana Mora, ha volgut agrair la presència del conseller Vidal i la feina coordinada que s’ha fet entre Govern Balear i Consell per fer un peritatge dels danys causats pel cap de fibló en finques agràries i, així, poder definir una línia d’ajudes. També ha recordat que el Consell Insular ha estat des d’un primer moment al costat del sector agrari ja que “és un sector bàsic i fràgil, i sabem el pes del paper de l’agricultura en la idiosincràsia de Menorca”.

També ha recordat que es va establir pel decret de Presidència que es va publicar al BOIB el 3 novembre, just una setmana després dels fets, l’inici del cens d’afectats per danys agrícoles. Ara un cop finalitzat el període d’inscripcions s’hi han presentat 26 finques més l’Ajuntament d’Alaior que ha presentat una única instància per diverses finques afectades del seu terme municipal.

El conseller de Medi Ambient del Govern Balear, Vicenç Vidal, ha explicat que des del primer moment el Govern Balear ha volgut estar al costat dels afectats. Així, ha destacat la feina silenciosa de l’IBANAT i també la de l’equip dels tècnics que han estat visitant finca per finca per fer una avaluació personalitzada dels danys causats pel cap de fibló.

Ara, una vegada recollida tota la documentació censal, és el moment de fer front comú, Consell i Govern Balear, i sol·licitar les ajudes corresponents a Europa.


Maó, 22 de novembre del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS