Notícies i actualitat

L'impacte del turisme massiu a les ciutats centra el debat de la tercera sessió de les IV Jornades d'Habitatge

Data : 20/11/2018

Arquitectes i urbanistes debatran sobre la relació entre la ciutat i les persones que l'habiten

La ciutat i l'arquitectura centrada en la persona seran els eixos de la penúltima sessió de les IV Jornades d'Habitatge que organitza el Consell Insular durant aquest mes de novembre. La consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez, obrirà a les 9 del matí la sessió aquest divendres a la sala d’actes de Ca n’Oliver de Maó, i donarà pas a la presentació de les accions realitzades pel Consell en el marc del Pla Insular d'Habitatge. Així, l'arquitecta especialitzada en sostenibilitat, Roser Román, explicarà el projecte "Re-habilitar Maó", mentre que el director de Kuorum, Matias Nso, presentarà el taller de participació ciutadana sobre exclusió residencial que està desenvolupant el Consell Insular.

A partir de les 12 del matí, l'arquitecte i urbanista Carlos Hernández Pezzi parlarà sobre l'impacte insular del turisme massiu, centrant-se tant en els efectes de la massificació turística com en les mesures a adoptar per garantir la sostenibilitat dels llocs afectats. La sessió del matí es tancarà aportant la perspectiva del que s'ha fet en altres ciutats, com són Barcelona i Vitòria-Gasteiz. El gerent de turisme de la ciutat Comtal, Sergi Marí, exposarà els detalls del Pla Estratègic de Turisme 2020, mentre que el responsable de l'Anell Verd de la ciutat basca, Fernando de Juana, explicarà com es va gestar en els anys 90 aquesta xarxa d'espais verds.

La sessió de la tarda aportarà una visió de la ciutat inclusiva des d'altres mirades. La perspectiva de la infància l'abordarà la geògrafa Marta Román; mentre que la visió de gènere serà a càrrec de l'arquitecta del Col·lectiu Punt 6, Adriana Ciocoletto. La jornada la tancaran representants de la Cooperativa Trabensol, un centre de convivència i assistència per a persones majors situat en la Comunitat de Madrid.

Les IV Jornades d'Habitatge es venen desenvolupant al llarg de tot el mes de novembre a Maó i Ciutadella, i es tancaran el proper dia 30 (Ciutadella, Cercle Artístic) amb una sessió dedicada a la nova bombolla immobiliària del lloguer.


Maó, 20 de novembre del 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS