Notícies i actualitat

18 de maig, Dia Internacional dels Museus
Museus de Menorca

Data : 13/05/2015

Des de l’any 1977 l’ICOM (Internacional Council of Museums) organitza el Dia Internacional dels Museus el 18 de maig amb l’objectiu de conscienciar el públic sobre el paper que tenen els museus en el desenvolupament de la societat. Cada any el comitè consultiu d’aquest organisme decideix el tema d’aquesta commemoració, enguany sota el lema: “Museus per una societat sostenible”.

Amb el següent argument:

“En el present, la humanitat ha d'adoptar maneres de vida i de desenvolupament compatibles amb els límits de la natura. La transició cap a un tipus de societat sostenible passa per la invenció de nous mètodes de pensament i d'acció. Promotors del desenvolupament sostenible i autèntics laboratoris de pràctiques exemplars, els museus actuals tenen un paper essencial en aquesta transició i han de consolidar la seva posició i fer sentir la seva veu en aquest context.

El tema ‘Museus per a una societat sostenible’ reconeix el paper dels museus per conscienciar el públic sobre la necessitat d'una societat amb menys despesa, més solidària i que aprofiti els recursos d'una manera més respectuosa amb els sistemes biològics.

Aplicant aquest concepte de societat sostenible als museus, el tema del Dia Internacional dels Museus pretén fomentar en tota la societat una major conscienciació sobre les repercussions actuals de l'acció de l'home en el nostre planeta i de les necessitats imperatives de canviar el model econòmic i social”. ICOM

Per altra banda, per iniciativa del Consell d’Europa, la nit del 16 de maig tindrà lloc l’onzena edició de la Nit Europea dels Museus, una nit en què els museus obren les portes per oferir activitats de caire lúdic.

Enguany, per primer cop, el Museu de Menorca (Maó), el Museu Municipal des Bastió de sa Font (Ciutadella) i el Centre d’Art i d’Història Hernández Sanz (Ca n’Oliver, Maó) presenten una programació conjunta elaborada explícitament per participar en aquestes dues fites tan importants dins el món dels museus. Una programació que té com a objectiu apropar d’una manera més amena i festiva el fons d’aquests museus a la societat menorquina. Totes les activitats són gratuïtes i volen donar cabuda a totes les franges d’edat i abastar els màxims de sectors de la societat.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Activitats programades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS