Notícies i actualitat

El Ple de Serveis Socials es reuneix per darrera vegada aquest mandat amb el compromís de seguir amb la tasca d'anàlisi i planificació d'aquest sector

Data : 12/05/2015

Avui ha tingut lloc al Consell Insular la quarta i darrera reunió d'aquest mandat del Ple de Serveis Socials, trobada que ha finalitzat amb el compromís de continuar amb la tasca d'anàlisi i planificació d'aquest sector durant el proper exercici.

«En el si d'aquest ple s'està desenvolupant un treball molt important que té per objectiu bàsic disposar d'una radiografia dels serveis socials, informació amb la qual després es podran prendre les mesures oportunes amb la intenció de millorar-los», explica Aurora Herráiz, consellera de Benestar Social i presidenta de l'ens.

Cal recordar que la finalitat d'aquest consell és promoure la participació de diferents col·lectius en els temes de benestar social; col·lectius com el Fòrum de la Immigració de Menorca, el Consell de la Joventut de Menorca, el Consell Assessor de la Dona, el Consell de la Gent Gran, el Fons Menorquí de Cooperació, la Federació de Pares i Mares, la Federació d'Associacions de Veïns, Creu Roja, Càritas i els sindicats UGT i CCOO, a més de col·legis professionals, i amb la implicació de les diferents administracions públiques, concretament IB-Salut, els ajuntaments i el Consell Insular.

Per part de l'Administració insular, hi han pres part la consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz; els seus directors insulars, Carlos Canes i Cristina Fernández, i el director insular de Cultura, Patrimoni i Educació, Cristóbal Marquès.

A la reunió d'avui s'ha avançat algunes directrius de l'esborrany sobre l'estat dels serveis socials a Menorca que s'està elaborant, en relació amb el qual encara falta incloure les aportacions tècniques de la resta d'administracions i col·lectius que també hi participen. Tot i que encara es tracta d'un esborrany, es pot dir que la qualitat dels serveis socials a Menorca està per damunt del conjunt de Balears.

Durant la reunió també s'ha informat de la signatura del preceptiu conveni entre el Govern balear i els diferents ajuntaments per fer front a la pobresa infantil, valorat en 84.000 euros, la mateixa quantitat que l'any passat. Així mateix, s'han valorat els canvis en la normativa sobre la distribució dels ajuts del Fons Social Europeu.

Maó, 12 maig de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS