Notícies i actualitat

El Consell s’estalviarà 2,5 milions d’euros del pagament de la Sentència 338 gràcies al refinançament del deute amb els bancs

Data : 12/05/2015

El Consell Insular aconseguirà un estalvi de més de 2,5 milions d’euros en el pagament a la promotora Cesgarden mitjançant un refinançament amb operacions de préstec amb diferents bancs. Aquesta és la proposta d’acord que presentarà al Ple, en la sessió de maig, la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons.

Segons la proposta, el Consell aconseguirà aquest estalvi perquè, després de sol·licitar propostes de refinançament a entitats bancàries, s'han aconseguit ofertes amb tipus d'interès inferior al legal, que és el que es va fixar per a l'execució del punt 1 de la Sentència 338, actualment establert en el 3,5%.

Aquesta sentència obliga l'Administració insular a pagar gairebé 29 milions d'euros a l'esmentada promotora arran dels canvis urbanístics introduïts en el Pla Territorial Insular de 2003, que van motivar la reducció d'edificabilitat del seu projecte hoteler en una zona de Son Bou, a Alaior. Gràcies a aquest refinançament, però, la quantia global es podrà reduir en més de 2,5 milions d'euros.

Segons l'acord a què s'ha arribat, el BBVA deixarà al Consell 10 milions d'euros amb un tipus fix del 0,96%, Caixabank 6 milions d'euros a 0,84% sobre l'Euribor, el Banc de Sabadell 3 milions d'euros al 0,84% sobre l'Euribor, i Colonya Caixa d'Estalvis de Pollença 2 milions més amb un diferencial màxim damunt l'Euribor. En total, aquests bancs prestaran 21 milions d'euros a l'Administració insular, quantitat que està pendent de pagament. El període d'amortització del préstec bancari acabarà a finals de l'any 2023.

Per demanar aquest préstec el Consell sol·licitarà permís al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. Segons l'informe del tresorer de l'Administració insular, l'operació suposarà una reducció del 75% de la despesa financera amb les condicions actuals.

«El nostre objectiu és que l'Administració hagi de pagar menys per una decisió presa durant el mandat anterior», explica la consellera Pilar Pons.

Maó, 12 de maig de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS