Notícies i actualitat

2018: una temporada atípica amb resultat positiu

Data : 19/11/2018

Les arribades de l’abril a l’octubre s’han mantingut en 1,5 milions, el 39,2% de les quals s’han concentrat en primavera i tardor.

Per mercats, els més dinàmics han estat el nacional i els de l’Europa Central, mentre que el britànic ha reduït la seva presència un 11%.

Els turistes han gastat 128,9€ al dia, un 5,8% més que fa un any, i han dedicat una mitjana d’una setmana a les seves vacances.

Maite Salord: “En un moment de grans fluctuacions i enorme competència, Menorca ha aconseguit estar a l’alçada. Hem igualat alguns registres del 2017, considerat un any extraordinari, i fins i tot n’hem millorat d’altres que són sinònim de qualitat, com el de despesa i el de mercat laboral”.


Maó, 19 de novembre del 2018
Enguany, la temporada turística ha tingut un comportament atípic amb un inici irregular i un final dinàmic, i amb indicadors fluctuants com el d’arribades i ocupació hotelera i d’altres més sòlids com el de despesa, estada o els relatius al mercat laboral. Avancem algunes dades*:

S’han comptabilitzat 1.505.840 passatgers entre els mesos d’abril i octubre, el que suposa un -0,9% anual i un +28,6% si ens remuntem cinc anys enrere;

El volum d’arribades fora de temporada alta ha estat del 39,2%, un registre idèntic al de l’any passat i que supera en 3,5 punts el de 2014;

El turisme nacional ha crescut fins a situar-se en les 654.466 arribades (+10,3%), mentre que el turisme estranger n’ha sumat 851.374 (-8,1%).

Després d’un creixement de més del 30% de 2014 a 2017, l’afluència de britànics s’ha ressentit i ha cai- gut un 11%. Aquesta dada contrasta amb el comportament d’altres mercats, com el suís (+24%), l’holan- dès (+10,3%), l’austríac (+5,8%) o el francès, que manté l’interès tot i perdre connexions (+5,2%, segons Frontur);

La despesa ha marcat un màxim i s’ha situat en 1.270 milions d’euros fins al setembre (+3,2%) i 128,9 euros per persona i dia (+5,8%). ?
Els negocis de l’oferta complementària han augmentat els ingressos, especialment els dedicats a serveis de manutenció i activitats (+5%).

La baixada de l’ocupació hotelera, que ha registrat una mitjana del 70,4%, contrasta amb l’increment de la tarifa mitjana diària (+13,8%) i dels ingressos per habitació disponible (+5,8%).

El nombre d’empreses del sector serveis s’ha mantingut d’un any per l’altre i la confiança empresarial ha superat en 5 punts la mitjana nacional.

El mercat laboral ha registrat dades positives amb un +2,2% d’afiliats i un -7,3% d’aturats en temporada.

Més informació en el pdf adjunt (FFTM_temporada_2018)


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
FFTM_TEMPORADA_2018.pdf
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS