Notícies i actualitat

El Ministeri de Cultura va publicar ahir en el BOE la licitació de les obres de climatització del Museu de Menorca

Data : 07/05/2015

El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport va publicar ahir, dimecres 6 de maig, la resolució de la Gerència d'Infraestructures i Equipaments del 23 d'abril de 2015 per la qual es convoca la licitació pertinent per a l'adjudicació de les obres de climatització del Museu de Menorca.

Segons aquest anunci, el cost total de la reforma és de 2,8 milions d'euros i el període de presentació d'ofertes de participació per dur a terme els treballs finalitza el dia 2 de juny d'enguany. Està previst que les obres de climatització del Museu de Menorca comencin durant el darrer trimestre de 2015 i que es perllonguin durant un any.

Els problemes amb el sistema d'aire condicionat de l'edifici ubicat al Pla des Monestir de Maó, a l'avinguda del Doctor Guàrdia, van començar l'any 2002. Cinc anys més tard, l'anterior director d'aquestes instal·lacions ja advertia de l'existència d'aquesta problemàtica amb un informe adreçat al Ministeri de Cultura. El 2010 va reclamar a l'Administració central la realització dels esmentats treballs mitjançat un altre informe.

Una vegada que el Departament de Cultura, Patrimoni i Educació va assumir la gestió del Museu de Menorca el setembre de l'any 2011, la responsable d'aquest departament del Consell, Maruja Baíllo, va iniciar una sèrie de gestions amb l'objectiu de resoldre aquest problema: el 2012 amb reunions amb representants del Govern balear i posteriorment amb el mateix Ministeri de Cultura.

“Després de tota aquesta feina feta veim ara que es comença a posar solució a aquesta problemàtica amb la publicació en el BOE de la licitació de les obres de climatització del Museu de Menorca”, explica la consellera Baíllo.

Des de la seva inauguració com a Museu l'any 1998, hauran passat un total de disset anys sense que cap administració haig desenvolupat una nova obra de millora de l'actual edifici. Ara, amb la publicació en el BOE de la licitació d'aquestes feines, es trenca aquesta fase d'inactivitat.

Maó, 7 de maig de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS