Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca i l’Associació LGTBI Ben Amics col·laboren per oferir formació als treballadors públics sobre diversitat sexual i de gènere

Data : 16/11/2018

El Pla de Formació Contínua del Consell Insular de Menorca ha programat per aquest mes de novembre de 2018 un curs per a la incorporació de la diversitat sexual i de gènere en les corporacions locals i els serveis públics, dirigit als treballadors i treballadors del Consell Insular de Menorca, del Govern de les Illes i dels Ajuntaments, així com al personal dels organismes autònoms i altres ens vinculats al Consell.

Aquesta proposta formativa neix de la col·laboració establerta entre el Departament de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, i l’Associació LGTBI de les Illes Balears Ben Amics, per a la programació conjunta i la coordinació d’iniciatives que fomentin el coneixement de la diversitat sexual, la garantia dels drets del col·lectiu LGTBI, les actituds socials de tolerància i respecte, i les bones pràctiques de les administracions públiques.

El curs tindrà lloc entre els dies 26 i 29 de novembre, de dilluns a dijouss, de 9 a 14h, i se celebrarà a la sala d’actes de Can Victori (IME, Camí des Castell, 28, Maó), i serà dirigit per Jan Gómez Saiz, coordinador tècnic de Ben Amics.

El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, ha valorat que quan ja han passat dos anys de l’aprovació de la llei balear per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersaxuals i per eradicar l’LGTBI fòbia, i a pesar que s’han desplegat polítiques públiques actives per al compliment dels objectius d’aquesta llei, continua essent necessària una tasca constant de conscienciació i sensibilització, perquè la desinformació, els perjudicis i les agressions a les persones LGTBI continuen presents en la nostra societat.

Miquel Àngel Maria considera que les administracions públiques han de ser capdavanteres en oferir formació als treballadors públics per avançar cap al canvi social pel ple reconeixement de la diversitat sexual i la normalització de les relacions socials en un règim de llibertat i no discriminació.

Els continguts que abordarà aquest curs que s’ofereix són:

1. Adquirir els coneixements bàsics respecte a la terminologia en matèria de Diversitat Sexual, a nivell europeu, estatal i autonómic.

2. Donar a conèixer l'articulat de la Llei 8/2016, del 30 de maig.

3. Evitar que les persones LGTBI rebin un tracte discriminatori en l'accés als serveis públics.

4. Dotar d'eines i recursos als/as professionals públics per incorporar la DSG en els seus llocs de treball.

5. Difondre i aprofundir en els mecanismes d'activació dels diversos protocols d'actuació.

6. Potenciar els referents LGTBI, així com les bones pràctiques per part d'administracions públiques.

Les persones interessades poden formalitzar la inscripció a través del portal web del Pla de formació contínua del Consell Insular.Maó, 16 de novembre del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS