Notícies i actualitat

La UE revisa l'estat d'execució del programa LIFE + Boscos del Consell

Data : 05/05/2015

Representants de la Unió Europea revisen des d'ahir l'estat d'execució i grau de compliment del programa del Departament d'Economia, Medi Ambient i Caça LIFE + Boscos, el qual té per objectiu final recopilar dades sobre el terreny per dissenyar estratègies que facin possible l'adaptació dels ecosistemes forestals mediterranis als impactes del canvi climàtic.

En aquest sentit, avui han mantingut una reunió amb el president del Consell Insular, Santiago Tadeo, acompanyat del conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga; del seu director insular, José Luis Orfila, i del cap del Servei de Medi Ambient, Joan Joaneda.
El programa LIFE + Boscos “Gestió forestal sostenible a Menorca en un context de canvi climàtic” es va iniciar el gener de l'any 2009 i està previst que finalitzi el mes que ve, amb una inversió d’1,2 milions d'euros, amb el 50 % de finançament a càrrec de la UE.

Després d'una primera fase d'estudis i de reunions amb els diferents agents implicats (pagesos, empresaris, propietaris...) per posar en comú les directrius del Pla de gestió forestal, es va aplicar la fase d'execució de les proves pilot a nou finques de Menorca amb l'objectiu d'agilitzar tràmits administratius i d'obtenir un rendiment sostingut dels recursos forestals de les finques esmentades.

A més de xerrades a instituts i sortides familiars, de l'edició del llibre El bosc a Menorca i de l'assistència a deu congressos i reunions d'experts, el Consell Insular va organitzar a final d'abril un seminari de formació sobre aquest tema amb experts convidats i sortides de camp.

Maó, 5 de maig de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS