Notícies i actualitat

El Cercle Artístic acull la segona sessió de les IV Jornades d’Habitatge dedicada a pobresa energètica i salut

Data : 14/11/2018

Tècnics i arquitectes explicaran a Ciutadella com la llar afecta les persones i com ho aborden altres indrets

El Consell Insular trasllada demà divendres 16 de novembre la segona sessió de les IV Jornades d’Habitatge al Cercle Artístic de Ciutadella i la dedica a analitzar com afecta la pobresa energètica la salut de les persones.

La batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, i la consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez, seran les encarregades d’obrir una sessió que començarà a les 9 del matí. La primera experta en intervenir serà Ana M. Novoa Pardo, tècnica de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i coordinadora del Grup d’Habitatge i Salut de la mateixa. Explicarà l’impacte en salut de la inseguretat residencial i les desigualtats. Tot seguit es presentarà el IV estudi sobre pobresa energètica i el seu efecte sobre la salut, a càrrec de Sergio Tirado, director del mateix i vicepresident de la Asociación de Ciencias Ambientales (ACA).

Després d’un debat amb els assistents i una pausa per berenar, arriba el moment d’analitzar les experiències i resultats que es fan a altres indrets. Així, Joaquim Arcas, arquitecte de CICLICA, comentarà com s’identifiquen les necessitats de rehabilitació energètica en àrees d’especial atenció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Per la seva banda, Borja Gumuzio, Business Developer Manager-Climate Aligned, presentarà el projecte EuroPACE, una innovadora plataforma integral per a rehabilitar habitatges i fer-los energèticament eficients que es finança d’entrada al 100% i es pot anar retornant a través d’imposts durant 20 anys.

Ja pel capvespre, a les 16.30 hores, Miren Josune Huidobro, responsable de programes de l’associació Provivienda, exposarà situacions en què la llar emmalalteix les persones i la importància de l’habitatge en salut pública i mostrarà dos vídeos relacionats amb el tema. Finalment, Bernat Colomé, arquitecte i soci fundador de la cooperativa d’arquitectura Arqbag , explicarà la relació entre pobresa energètica i salut en el barri de Les Planes (Sant Cugat del Vallès) i mostrarà també un vídeo relacionat. La segona sessió acabarà de nou amb un debat obert entre els assistents a les 18.45 hores.

Recordem que el Consell Insular de Menorca dedica aquest mes de novembre a l’habitatge amb la celebració de la IV edició d’aquestes Jornades que, com a novetat, enguany han duplicat sessions, en passar de dues a quatre, i han sortit del propi edifici de l’administració insular per a celebrar-se a Maó (Ca n’Oliver, divendres 9 i 23 de novembre) i a Ciutadella (Cercle Artístic, 16 i 30 de novembre). La primera sessió es va centrar la setmana passada i va girar al voltant de l’exclusió residencial.

Maó, 14 de novembre del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Web de les Jornades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS