Notícies i actualitat

Demà divendres s’inauguren les IV Jornades d’Habitatge amb una sessió dedicada a l’exclusió residencial

Data : 08/11/2018

Durant la sessió, que se celebra a Ca n’Oliver de Maó, també es presentaran dades de la situació de l’habitatge a Menorca


Les IV Jornades d’Habitatge organitzades pel Consell Insular de Menorca s’inauguren amb una primera sessió demà dia 9 de novembre que se celebrarà a les instal·lacions de Ca n’Oliver de Maó i estarà dedicada al problema de l’exclusió residencial.

La consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez, i la batlessa de Maó, Conxa Juanola, obriran la sessió a les 9 del matí i just després es presentaran dades noves de la situació de l’habitatge a Menorca. Així, els tècnics col·laboradors de l’Obsam Borja Pellejero i Anna Gallofré aportaran dades concretes de l’exclusió residencial a l’illa, i Beatriz Pons exposarà les actuacions que ha fet i les persones que ha atès l’Oficina Insular de l’Habitatge en el seu primer any en funcionament.

A les 11 hores, els arquitectes de Leve Projects, Francesc Pla i Eva Serrats, i també Sebastià Cerdà com a responsable de la Xarxa d’Inserció Social de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), comentaran com s’aborda el problema de les persones sense sostre a altres indrets. A continuació, a les 12.30 hores, es celebrarà la taula rodona “L’atenció a les persones sense llar: assistencialisme o dret bàsic? Experiències innovadores”, en la qual a més de Francesc Pla i Sebastià Cerdà, hi participaran Gianlucca d’Apuzzo, voluntari de nit del Projecte Sostre, i Matias Nso, director de Kuorum.org.

Ja pel capvespre, a les 16.30 Sergio Nasarre Aznar, catedràtic de Dret Civil i director de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili presentarà el documental “El Umbral” juntament amb el seu director, Isidre Monreal Ruestes. El llargmetratge dóna veu i visibilitza amb dignitat el testimoni de les persones que han quedat sense sostre per la crisi, malalties o per diferents circumstàncies. A part, també es donarà a conèixer el joc de simulació “El llindar” dirigit als joves amb l’objectiu que adoptin el rol i experimentin en primera persona les vivències i problemàtiques que pateixen els sensesostre i el de les institucions que intenten pal·liar aquestes situacions. El públic assistent a la jornada podrà fer una partida amb aquest joc de simulació, abans d’acabar la sessió amb un debat obert.

Recordem que el Consell Insular de Menorca dedica aquest mes de novembre a l’habitatge amb la celebració de la IV edició d’aquestes Jornades que, com a novetat, enguany dupliquen sessions, en passar de dues a quatre, i surten del propi edifici de l’administració insular per a celebrar-se a Maó (Ca n’Oliver, divendres 9 i 23 de novembre) i a Ciutadella (Cercle Artístic, 16 i 30 de novembre).


Maó, 8 de novembre del 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Web de les Jornades
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS