Notícies i actualitat

Visita guiada al Convent de Sant Francesc, actual seu del Museu de Menorca

Data : 24/04/2015

El Museu de Menorca, entitat dependent de la Conselleria de Cultura, Patrimoni i Educació, organitza aquest diumenge 26 d'abril, a partir de les 11.30 hores, una visita a aquestes instal·lacions ubicades al Pla des Monestir de Maó, a l'avinguda del Doctor Guàrdia.

La seu actual del Museu de Menorca, a Maó, és un edifici d’estil barroc construït a cavall dels segles xvii i xviii, que ha tingut una llarga ocupació des de la seva fundació com a convent de frares franciscans. Formava tot un conjunt amb l’actual església de Sant Francesc, que podem veure al costat.

A la planta baixa hi havia els serveis més importants del convent: porteria, sala capitular, cuina, rebost, celler, refectori i les escoles de gramàtica i filosofia. En els altres pisos hi havia les cel·les dels frares i altres dependències (infermeria, barberia).

Però aquest convent va ser ocupat per diferents entitats abans de ser museu i va tenir altres funcions educatives i culturals: Casa de la Misericòrdia, Biblioteca Pública, Escola Nàutica, Institut i, finalment, Museu de Menorca.

Diumenge farem un recorregut de la mà de la historiadora d’art Cristina Andreu, que ha reconstruït tota la història d’aquest edifici, per poder veure tots els llocs que varen ocupar aquestes entitats i la història que serva l'edifici. Proposam una manera diferent de conèixer el Museu i la possibilitat d'accedir a dependències d’ús intern desconegudes pel gran públic.


Peus de foto:
F1: El claustre del convent quan era la Casa de la Misericòrdia (Col·l. Fina Fernández)

F2: El Gabinet de Física i Química de l’Institut al convent (Col·l. IES Joan Ramis)


Per més informació: Cristina Andreu, Museu de Menorca, 971 350 955

Maó, 24 d'abril de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS