Notícies i actualitat

Sumem una nova unitat a la col·lecció de quaderns didàctics de la Reserva de Biosfera de Menorca

Data : 02/11/2018

Des de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera s'acaba d'editar la Unitat Didàctica de Biodiversitat Marina. Es tracta del cinquè títol de la col·lecció de "Quaderns Didàctics Menorca reserva de biosfera", material que durant el darrer any ha estat elaborat amb la intenció de servir de suport als tallers que des de l'Agència s'ofereixen als centres educatius a través del programa "Salut Jove i Cultura".

Aquests quaderns serveixen tant per completar les explicacions fetes durant l'activitat, com per donar al professorat la possibilitat de seguir treballant aquests àmbits dins l'aula, que moltes vegades tenen relació amb els continguts de diverses assignatures curriculars.

En aquesta nova unitat, el tema principal és el dels ecosistemes marins que tenim al Mediterrani, de les característiques pròpies i úniques d'aquesta mar i de tota la fauna i flora que hi trobem. El quadern incorpora descripcions i il·lustracions de les espècies més emblemàtiques dels 6 ecosistemes principals del mar Mediterrani: rocams litorals i platges, fons superficials rocosos i arenosos, praderies submarines, el coral·ligen, mar obert i els fons profunds. També es tracta la relació que tenim els humans amb aquest medi marí, tant en els aspectes negatius que n'amenacen la seva integritat, com en els positius.

L'objectiu d'aquest material és arribar a cobrir els diversos àmbits que constitueixen una reserva de biosfera, que per sí mateixa és inherentment transversal, com ara l'economia, la cultura, el territori, la biodiversitat, etc. Així doncs, la nova unitat s'afegeix a les unitats ja existents sobre "Reserva de Biosfera", "Geologia", "Energia" i "Biodiversitat terrestre". I de cara al futur, aquesta llista es podrà engruixir amb més tòpics.

Si bé aquestes unitats acostumen a anar relacionades amb tallers concrets, qualsevol centre educatiu que hi estigui interessat, les pot sol·licitar al Consell Insular de Menorca, on se'n disposa d'un cert estoc en format paper. A més aquest material també està disponible en format digital i accessible a tot el públic al nostre web.

Cal esmentar que aquests quaderns s'ha creat tenint cura de minimitzar l'impacte ambiental inherent als materials i processos utilitzats. Això es pot comprovar a l'etiqueta corresponent a la "motxilla ecològica" que incorporen les unitats en la seva contraportada.

L'edició d'aquesta darrera unitat didàctica s'ha realitzat amb el suport d'una subvenció concedida per la Conselleria de Presidència del Govern de les Illes Balears.
Maó, 2 de novembre del 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS