Notícies i actualitat

Reunió de seguiment entre el Consell i l'Ajuntament de Maó sobre la fibra òptica

Data : 20/04/2015

Representants del Consell de Menorca i de l'Ajuntament de Maó han mantingut avui, a la seu insular, una reunió de seguiment de les obres de construcció de la xarxa de fibra òptica a Menorca.

Han participat en aquesta trobada, per part del Consell, la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons; el seu director insular Adolfo Vilafranca, i un tècnic responsable del projecte. Per part del consistori, hi han estat presents la batlessa, Águeda Reynés; així com els regidors Salvador Botella, Mateu Ainsa i Simón Gornés, a més de l'inspector en cap i del sotsinspector de la policia local, Vicente Vaquero i Pedro Vives, respectivament.

Cal recordar que amb aquesta obra es connectaran els edificis municipals, del Consell i del Govern balear, i es dotaran de la millor infraestructura de telecomunicacions existent en l'actualitat a fi de millorar els serveis que s'ofereixen a la ciutadania, com ara en els àmbits educatiu o sanitari. El pressupost d'aquesta inversió és de 7 milions d'euros, finançats per l'Estat.

Les obres es van iniciar al mes de febrer d'enguany i Maó ha estat el primer municipi on s'han dut a terme els treballs, coincidint a més amb el fet que és el municipi amb major nombre de seus o edificis públics per connectar. Així, durant aquests dos mesos s'han desplegat 16,5 km d'obra civil, la qual cosa representa el 25% del projecte.

Durant la reunió mantinguda avui s'han tractat diversos aspectes de l'obra, com ara les incidències que han sorgit durant l'execució i que han pogut causar molèsties als veïns del municipi. De la mateixa manera, l'Ajuntament ha exposat algunes qüestions relacionades amb els acabats de l'obra i amb el renou que causen les tapes de registre que s'han instal·lat. També la comunicació i la informació al ciutadà és un dels temes que s'han de millorar en les properes actuacions relacionades amb aquesta obra.

Per part del Consell s'han donat les explicacions oportunes en relació amb el desenvolupament dels treballs, s'han aportat solucions per a les incidències que li han estat traslladades i s'ha assegurat que es duran a terme treballs de millora en els acabats de les obres, que han d'estar executades al 100% a final d'aquest any. Com a exemple, les tapes de registre seran substituïdes en detectar-s'hi un error de fabricació, i s'incidirà més a millorar la coordinació i la informació al ciutadà. El Consell agraeix la comprensió ciutadana, així com la implicació de la policia local, ja que són de vital importància per al bon desenvolupament dels treballs.

La reunió ha transcorregut en un ambient de col·laboració i amb l'objectiu de fer aportacions i propostes en positiu per tal de millorar els treballs que s'han de dur a terme al llarg dels propers mesos, fet que el Consell Insular ha agraït especialment a l'Ajuntament de Maó, conscient de les molèsties que aquests treballs poden haver generat a causa de la dimensió i la novetat de la inversió.

Maó, 20 abril 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS