Notícies i actualitat

Presentació del projecte a finançar amb la recaptació de la regularització de places turístiques de Maó

Data : 24/10/2018

La Presidenta del Consell Insular i consellera d’Ordenació Territorial i Turística, Susana Mora, la Batlessa de l’Ajuntament de Maó, Conxa Juanola, i la regidora de Turisme, Maria Membrive han presentat avui el projecte destinat a Maó a finançar amb el fons de la regularització de places turístiques. Aquest fons suposarà un total de 23 actuacions a Menorca amb una inversió de 2.243.500€, dels quals 28.000€ aniran destinats a Maó.

Des del Consell s’ha volgut reconèixer l’esforç econòmic que els establiments d’allotjament han fet en el moment de regularitzar les places turístiques. Per això, es va proposar revertir la inversió que han fet en els municipis d’on eren aquests establiments i, concretament, les zones turístiques on s’han regularitzat aquestes places turístiques.

Com ha explicat la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, en el cas del municipi de Maó, s’han regularitzat 8 places turístiques d’un únic establiment ubicat i el fons recaptat anirà destinat a la reforma i millora dels jardins exteriors i zones verdes públiques adjacents a l’Hotel Mirador des Port.

La batlessa de Maó, Conxa Juanola, per la seva part, ha explicat que la proposta de millora dels espais verds d’aquesta zona inclou la utilització de plantes aptes per a la jardineria sostenible i que tengui poques demandes de manteniment i de consum de recursos. També ha remarcat que s’ha prescindit dels elements vegetals que puguin tenir un comportament invasor en l’ambit insular.


Descripció del projecte

La proposta presentada es divideix en cinc espais que es veuran diferenciats tant per la seva ubicació com per les seves característiques. - Podeu veure els cinc espais en el mapa adjunt.

El que seria l’espai principal de la proposta es converteix en un petit jardí (plànol 4)en el que els diferents elements vegetals s’articulen al llarg i al voltant d’un camí i un espai central pla. Els elements vegetals són principalment grups d’arbusts monoespecífics, així es vol crear una vegetació ordenada que pot ser visualitzada al llarg del camí central. En el centre, es crea l’espai pla amb la possibilitat de posar-hi bancs o altres elements, així vol ser com un espai de descans que queda envoltat de la vegetació arbustiva. A la vegada, per fer-lo més agradable en aquest espai pla s’hi posar una alineació d’arbres d’ombra. Amb aquesta configuració s’aconsegueix salvar el desnivell d’aquesta zona. L’espai pla central actua com a vela entre la part superior i la inferior. La retenció de la terra i l’anivellament s’aconseguirà mitjançant la creació de talussos curts remarcats per travesses de tren ecològiques (plànol 7). Els elements vegetals, les espècies, seleccionats són principalment de fulla perenne i amb floracions en diferents moments, així es pretén que el jardí tengui interès tot l’any.

La proposta per aquesta zona és més simple, consisteix en una plantació informal d’arbres d’ombra per crear la transició cap al parc de Dalt Vilanova. Així l’actuació a fer serà senzilla, però efectiva al donar coherència i continuïtat a tota la zona d’actuació.

És l’espai més petit de tots. La proposta es limita una plantació d’una espècie autòctona que pretén crear una massa verda homogènia que marqui la separació entre aquesta espais públic i les zones de servei de l’hotel (plànol 5).

Per aquesta zona de configuració més complicada, la proposta consisteix en ordenar l’espai mitjançant línies de rocalla de forma que es creen tres veles o franges adaptades al relleu del terreny. A cada vela s’hi posa una composició vegetal diferent. La superior de creixement més alt, la inferior formada per plantes més baixes. Així es vol aconseguir que des de baix es tengui una perspectiva de tota la composició. Com a les altres zones, les espècies escollides són de fulla perenne amb interès tot l’any.

Finalment, per tots dels espais o zones s’ha previst un sistema de reg automatitzat que ajudi a l’establiment de les plantes en els dos primers anys (plànol 8).

La regidora de turisme, Maria Membrive, ha remarcar que les característiques de cada una de les zones així com les condicions de creixement pels vegetals s’han tingut en compte en el moment de plantejar la proposta i també al moment de seleccionar el material vegetal.


Maó, 24 d’octubre del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS