Notícies i actualitat

El III Fòrum de Bones Pràctiques en Arts Visuals debatrà el futur del Centre de Recursos Artístics des Mercadal

Data : 19/10/2018

Per tercer any consecutiu, el Consell Insular de Menorca i l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB) organitzen el Fòrum de bones pràctiques en arts visuals, com espai de debat i formació per a tot el sector implicat en la creació i la gestió artística.

El conseller de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel Maria, el batle des Mercadal, Francesc Ametller, i els representants de l’AAVIB José Cruz i Alejandro Martín, han presentat aquest matí els objectius del Fòrum d’enguany, que se celebrarà al Centre de Convencions des Mercadal els propers 26 i 27 d’octubre.

Aquest III Fòrum es dedicarà íntegrament a conèixer l’experiència de distints centres de recursos artístics de l’estat espanyol, amb la vista posada a la creació d’un centre de recursos a Es Mercadal, que impulsen el Consell Insular i l’Ajuntament d’aquest muncipi.

Tal i com ha explicat el conseller de Cultura, el Consell Insular fa temps que veu la necessitat que Menorca compti amb un espai per als artistes de Menorca dedicat a la reflexió, el treball compartit, la creació col·laborativa, i l’assessorament als artistes per millorar la gestió dels seus projectes.

Aquesta intenció ha confluït amb la voluntat de l’Ajuntament des Mercadal de reconvertir l’espai del Coworking, situat damunt la biblioteca municipal, per destinar-lo a les arts i la cultura.

Per tal d’anar definint propostes sobre els objectius i el model de gestió d’aquest futur centre de recursos artístics, l’AAVIB ha convidat representants de diversos centres de recursos d’arreu de l’estat espanyol marcats per les bones pràctiques i l’èxit de la seva gestió. En concret, hi participaran Elisa Fernández, Oskia Urgarte i Nerea de Diego, del Centre Huarte de Navarra; Mareta Gràcia, de l’espai Hangar de Barcelona; Enric Puig, del centre La Escocesa, també de Barcelona; Alejandro Vitaubet, del centre La Regenta de Las Palmas de Gran Canaria; Marina Planas, del Centre Casa Planas de Palma; i l’artista visual menorquina Núria Marquès, que ha participat en residències d’artistes i projectes de diversos centres de recursos artístics, i que aportarà la seva experiència per pensar quin tipus de centre necessita Menorca.

El compromís del Consell Insular i l’Ajuntament amb aquest projecte ja s’ha materialitzat enguany, quan s’ha fet una inversió de prop de 50.000€ per a la instal·lació d’un ascensor i l’adequació de l’espai perquè compleixi amb la normativa d’accessibilitat. El Consell Insular ha aportat 35.000€ d’aquesta inversió, a través del Pla d’equipaments culturals i d’un conveni amb l’Ajuntament. Un cop el centre es posi en marxa, el Departament de Cultura del Consell mantindrà una aportació anual per al sosteniment del centre i el finançament de les seves activitats.

Els representants de l’AAVIB, José Cruz i Alejandro Martín, han remarcat que el treball del III Fòrum de bones pràctiques en arts visuals no s’acabarà amb el debat que tindrà lloc els dies 26 i 27 a Es Mercadal, sinó que tindrà continuïtat fins que s’elabori un document base de propostes per omplir de contingut aquesta idea.

El conseller i el batle s’han compromès a recollir aquestes propostes, que serviran de marc de referència per a l’elaboració del projecte que concretarà els objectius, els continguts i el model de gestió d’aquest futur centre de recursos que donarà servei a tot Menorca.

Maó, 19 d'octubre de 2018.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS