Notícies i actualitat

Menorca es beneficiarà de cinc projectes municipals presentats pel Consell per ser finançats amb la recaptació de l’Impost de Turisme Sostenible de l’any 2018

Data : 18/10/2018

El Comitè Executiu de la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible ha proposat una selecció de 48 projectes per ser finançats amb la recaptació de l’Impost de Turisme Sostenible de l’any 2018. Pel que fa a Menorca, l’illa es beneficiarà de cinc projectes municipals presentats pel Consell. Aquest llistat de projectes haurà de ser aprovat pel Ple de la Comissió, convocat per a la setmana que ve, i la decisió s’haurà d’elevar al Consell de Govern perquè sigui ratificada. 

Els recursos econòmics totals del Fons de l’Impost de Turisme Sostenible 2018 són de 110.541.794,63 euros. L’import disponible del Fons 2018 per a nous projectes és de 68.840.016,83 euros i el destinat a pluriennals és de 41.701.778,30 euros.

El projectes menorquins que amb tota probabilitat sortiran endavant a càrrec de l’Impost de Turisme Sostenible són els següents:


- Sant Lluís: Adquisició de l’edifici “Sa Tanca” per a la recuperació del paisatge urbà i la desestacionalització turística. Pressupost 1.650.000 euros.

- Conversió de les pedreres de Sa Raval Vella des Castell en el Centre Thalassa, patrimoni marítim de Menorca. Pressupost 748.022,87 euros

- Rehabilitació i adequació del casat de Binicodrell de Darrere com a centre cultural i turístic. Pressupost 1.189.782,11 euros

- Ciutadella: Rehabilitació de les dependències del Reial Alcàsser (Fase II). Pressupost 1.079.925 euros

- Ferreries: Adquisició de la zona rústica de la marina de s’Ermita. Pressupost 298.094 eurosEl Consell Insular de Menorca ha tornat a assumir enguany com a administració tramitadora els projectes presentats pels municipis. La vicepresidenta primera i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, ha assistit avui matí a la reunió del Comitè Executiu. “Es finançaran cinc projectes que són molt importants per a la nostra illa, uns projectes que van ser prioritzats per la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca”, ha dit la consellera. Des del Consell Insular de Menorca es valora positivament la selecció d’unes propostes que ajuden a millorar infraestructures i elements de producte turístic i patrimonial.

Val a dir que el departament de Cultura de la institució insular va donar suport, a causa del seu important valor patrimonial, als dos projectes presentats pels municipis de Es Migjorn Gran i Es Castell.


D’un total de 119 projectes nous presentats, 22 no reunien els requisits mínims de la convocatòria i per tant no van poder ser valorats. Dels 97 restants, s’han seleccionat els 48 amb més puntuació d’acord als objectius que va establir el Pla Anual d’Impuls del Turisme Sostenible 2018, aprovat per la Comissió el passat 28 de juny i ratificat per Consell de Govern el 29 de juny. Segons l’Article 3 d’aquest Pla, els objectius anuals prioritaris i que atorguen més puntuació són quatre:

A. Inversió per a l’adquisició i rehabilitació d’habitatges destinats a lloguer social amb criteris de sostenibilitat energètica. 
B. Paisatge, conservació i divulgació d’espais de rellevància ambiental.
C. Rehabilitació, adquisició o manteniment de patrimoni cultural. 
D. Diversificació del model econòmic mitjançant projectes de formació del capital humà, d’R+D+i, transició energètica i diversificació del producte turístic sostenible per fomentar la competitivitat i allargar la temporada turística.

Per illes, la distribució dels projectes seleccionats és la següent:

- Mallorca: 23 projectes propis.
- Menorca: 5 projectes propis.
- Eivissa: 4 projectes propis.
- Formentera: 1 projecte propi.

Cal tenir en compte que també hi ha 14 projectes que suposaran inversió a totes les illes. 

El percentatge de l’import total per a nous projectes destinat a Menorca és 9.205.793,61 €, el qual representa un 13,37 %:
 
Maó, 18 d’octubre de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS