Notícies i actualitat

Presentació Jornades Ibèriques d’Infraestructures de Dades Espacials (JIIDE)

Data : 16/10/2018

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, acompanyada pel director general d’Ordenació del Territori del Govern Balear, Lluis Corral, i del director insular d’Ordenació Territorial del Consell Insular, Eduard Soriano, han presentat avui les JIIDE que per primera vegada tindran lloc a Menorca, després que ho hagin estat ciutats com Lisboa (2017) o Barcelona (2016).

El nom escollit per a les jornades d’aquest any “Millorant l’intercanvi de dades espacials per a protegir la biosfera” fa referència a dos fets. Per un costat, al 25è aniversari de Menorca com a reserva de biosfera i, per l’altre costat, a l’objectiu principal de la directiva europea INSPIRE que promou la creació d’infraestructures de dades espacials que permetin compartir informació orientada a l’aplicació de polítiques comunitàries de medi ambient.

Les jornades, que se celebraran a Llatzeret, tindran lloc el 17, 18 i 19 d’octubre i tractaran sobre la publicació de mapes i dades geogràfiques per Internet amb l’objectiu de continuar avançant en la col·laboració entre administracions en matèria de cartografia i, així, millorar tant les dades espacials que es poden consultar a través de les IDES com per tal de millorar les eines de consulta d’aquesta informació. Tot plegat posant el focus en la finalitat de preservació del medi ambient i desenvolupament sostenible fixats per la directiva INSPIRE.

Hi participaran 180 tècnics tant d’empreses sectorials com del món acadèmic i de l’administració pública i es realitzaran 53 ponències, 7 tallers, 3 taules rodones i dues conferències plenàries.

JIIDE

Les JIIDE neixen arran d’un acord entre els governs de Portugal, Andorra i l’Estat espanyol i que serveix com a espai de reflexió, debat i intercanvi d’experiències i col·laboració entre administracions i empreses que treballen amb les infraestructures de dades espacials (IDE).


Maó, 16 d’octubre del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS