Notícies i actualitat

La línia d’autobús Ciutadella-Macarella acaba el servei dia 15 d’octubre de 2018

Data : 15/10/2018

La línia d’autobús Ciutadella-Macarella, conclou el seu servei dilluns 15 d’octubre de 2018, després d’estar en funcionament durant 5 mesos des del seu inici dia 14 de maig. A partir de dimarts 16 d’octubre tant el camí de Macarella des de Torrablet i l’aparcament dins la finca de Santa Anna tornaran a ser transitables per als vehicles particulars.

Durant aquest temps, la línia Ciutadella-Macarella ha operat amb dues distribucions de freqüències: en temporada baixa, del 14 de maig al 15 de juny i del 16 de setembre al 15 d’octubre, amb 18 sortides i tornades diàries entre les 8:00 i les 20:00 h (un autobús cada 40 minuts); i en temporada alta, del 16 de juny al 15 de setembre, amb 39 sortides i tornades diàries entre les 8:00 i les 23:00 h (un autobús cada 20 minuts). El trajecte s’ha fet en uns 40 minuts per sentit.

Cal recordar que el servei d’aquesta nova línia Ciutadella-Macarella l’ha prestat l’empresa Autocares Torres, ja que és titular del contracte de gestió de servei públic IB-07, entre Cala en Blanes i Cala Blanca per Ciutadella, amb prolongació a Cala en Bosc, passant per sa Caleta, Santandria i Cap d'Artrutx, fins al 31.12.2018, i d’acord amb la normativa aplicable (articles 75.3 de la LOTT, 77, 78 i 80 del ROTT), la nova línia Ciutadella-Macarella suposa la inclusió d'un nou trànsit en el contracte vigent, a més de tenir un caràcter complementari respecte de la resta de trànsits de la concessió IB-07 per la qual cosa s’ha de prestar el servei en unitat d’explotació amb el servei principal.

El servei de la línia Ciutadella-Macarella ha funcionat a risc i ventura de l’empresa operadora sense subvenció de l’administració insular, és a dir, que els usuaris del servei han cobert tot el seu cost sense cost afegit per a l’administració. Els costos del servei s'han calculat a partir de l'Anàlisi de viabilitat del Pla Insular de transports. El servei de línia Ciutadella-Macarella s’ha prestat amb 4 autobusos més 1 autobús de reserva, i pel que fa a personal ha ocupat a 8 conductors/es i 2 informadores.

Aquest servei ha substituït la capacitat de l'estacionament a Macarella, per la qual cosa ha estat incompatible amb el trànsit rodat i l'accés amb vehicle privat, que ha quedat restringit entre el 14 de maig i el 15 d'octubre. Aquest nou servei ha tingut com a objectiu garantir tant a residents com a visitants l'accés a Macarella i evitar els problemes que s’havien ocasionat anys anteriors.


Maó, 15 d’octubre del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS