Notícies i actualitat

Seminari de formació del projecte LIFE + BOSCOS

Data : 03/04/2015

La Conselleria d'Economia, Medi Ambient i Caça organitza, a través de l'Agència de Menorca Reserva de Biosfera, els propers dies 24 i 25 d'abril al Centre de Convencions des Mercadal, un seminari de formació sobre gestió forestal emmarcat en el projecte LIFE + BOSCOS, iniciativa desenvolupada per l'Administració insular des de l'any 2009 amb el suport financer de la Comissió Europea i que té per objectiu contribuir a l'adaptació dels ecosistemes forestals mediterranis als impactes del canvi climàtic.

El títol d'aquest seminari és “Gestió forestal per a l'adaptació al canvi climàtic: reptes i oportunitats” i el seu objectiu principal és donar a conèixer els resultats obtinguts amb el projecte i transferir tota la informació obtinguda durant les proves pilot fetes a nou finques col·laboradores per tal que aquest nou coneixement, juntament amb el nou context de canvi, siguin una oportunitat per a l'actualització i dinamització del sector forestal menorquí i, per extensió de tot el sector primari.

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori també hi col·labora i l'assistència al seminari és gratuïta, però cal inscriure-s'hi abans del 20 d'abril a través del web www.cime.es/lifeboscos o al telèfon 971 35 62 51.

Actualment, hi ha a l'illa unes deu empreses privades vinculades directament amb el sector forestal, les quals generen uns quinze llocs de treball, però de manera indirecta l'impacte econòmic és major. Malgrat això, aquest és un sector amb noves oportunitats i potencial de creixement, tant en les seves formes d'aprofitament tradicional per a ús de llenya com per l'aparició de noves oportunitats vinculades a l'economia verda i al sector del lleure.

El seminari s'organitzarà en dues jornades: els matins estaran dedicats a ponències dels tècnics del projecte LIFE+BOSCOS i altres experts convidats, i per als dos capvespres s'han organitzat visites a algunes de les finques pilot per veure in situ les actuacions forestals per a l'adaptació al canvi climàtic realitzades gràcies al projecte.

Així, divendres matí estarà dedicat a conèixer els avantatges de tenir un pla de gestió forestal aprovat i s'analitzarà l'efectivitat de les mesures per a l'adaptació proposades pel LIFE+BOSCOS. També es podrà escoltar l'experiència del projecte ForClimAdapt, del Centre Tecnològic de Catalunya.

Dissabte matí, tècnics del Servei de Gestió Forestal del Govern de les Illes Balears donaran a conèixer el nou marc normatiu, les fonts de finançament i els tràmits i els protocols administratius necessaris per al desenvolupament d'una gestió forestal sostenible. I, de la mà d'empresaris locals i de l'experiència desenvolupada pel Consorci del Lluçanès a Catalunya, podrem escoltar iniciatives d'emprenedoria i diversificació en el sector forestal.

El seminari de formació va dirigit a totes aquelles persones vinculades directament o indirectament al sector forestal, com poden ser propietaris, pagesos, empresaris forestals o turístics, professionals mediambientals, estudiants, etc.

Maó, 3 d'abril de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
lifeboscos.cime.es
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS