Notícies i actualitat

Les sortides dels bombers per incendis han davallat percentualment en 2014 respecte l'any 2013

Data : 01/04/2015

Si l'any passat les sortides dels bombers de Menorca van suposar un 19% de les actuacions totals d'aquest servei, aquest percentatge l'any 2013 era del 27%. Així ho han explicat avui el conseller de Cooperació, Esports i Habitatge, Juanjo Pons; la seva directora insular Assumpta Vinent i el cap d'aquest departament, Joan Gorries, durant la presentació de la Memòria del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis de l'any 2014, anuari que es dóna a conèixer anualment.

De fet, per primera vegada en els nou darrers anys es produeixen tres exercicis seguits de descens en el nombre total d'actuacions per incendis, circumstància motivada en part per l'augment dels auxilis i salvaments i per la feina de prevenció.

Pel que fa a les actuacions en salvament, auxilis i rescats, suposen un 36% del total durant l'any 2014. Després de quatre anys de baixada s'ha produït un increment. Les inclemències dels temps i l'afluència d'excursionistes al Camí de Cavalls i altres indrets són factors que hi influeixen.

Les activitats divulgatives i pràctiques sobre prevenció i actuació en incendis a diferents col·lectius, com escoles, hotels o personal d'empreses privades o organismes públics, han representat un 39% del total.

De les 627 actuacions que el servei de bombers de Menorca ha realitzat durant l'any 2014, un 43% ha tingut lloc a Ciutadella, un 31% a Maó i un 7% a Alaior. Si l'any 2007 es van produir 792, l'any 2013 van ser només de 532.

Maó, 1 d'abril de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS