Notícies i actualitat

El Consell, Fundació Repsol i Dobgir aposten per l'energia eòlica per reduir el consum en les rondes de Ciutadella

Data : 30/03/2015

ImatgeGràcies a la col·laboració entre el Consell Insular de Menorca, Fundació Repsol i l'empresa amb capital menorquí Dobgir, s'estalviarà diners públics per il·luminar les rondes de Ciutadella mitjançant l'ús de dos aerogeneradors eòlics d'eix vertical de 1.200 W.

Així ho han explicat avui Luis Alejandre, conseller de Mobilitat i Projectes; César Gallo, vicepresident de Fundació Repsol; Manel Juan, representant de Dobgir, i l'alcalde d'aquesta població, Ramon Sampol, en l'acte d'inauguració.

Concretament aquests dispositius estan instal·lats a l'alçada de la rotonda que condueix a la ITV de Ciutadella, a la confluència entre les dues rondes, i contribuiran a produir part de l'electricitat que consumeixin els 17 fanals de l'esmentada rotonda. I és que en aquest punt, en zona de domini públic de carreteres, es compta a més amb unes adequades condicions de potència eòlica. L'aerogenerador de Dobgir està especialment dissenyat per a espais urbans, ja que el seu innovador disseny, d'eix vertical, s'adapta a qualsevol pal preexistent i facilita la seva instal·lació, el que permet generar l'energia allà on es consumeix.

Es tracta per tant, d'un projecte recolzat per Fundació Repsol i el Consell Insular de Menorca. Cal recordar que l'empresa menorquina Dobgir, amb seu a Ciutadella, va ser una de les vuit propostes seleccionades per ser incubada en el Fons d'Emprenedors de la Fundació Repsol, entre un total de 479 procedents de tot el món.

"El nostre compromís amb el medi ambient passa per l'aposta de les renovables en la mesura de les nostres possibilitats i en aquest cas estem d'enhorabona, sent una empresa menorquina. També agraeixo l'aposta que fa Fundació Repsol per la marca Menorca amb aquest suport ", explica el conseller Alejandre.

Per la seva banda, César Gallo, vicepresident de Fundació Repsol ha destacat que és una satisfacció poder veure el progrés dels projectes seleccionats pel Fons d'Emprenedors, que contribueixen a crear un futur més sostenible a partir de les seves innovacions en l'àmbit de l'energia i l'eficiència energètica.
 
L'equip del Fons d'Emprenedors de la Fundació Repsol ha treballat des de 2013 amb l'equip de Dobgir, amb l'objectiu d'optimitzar l'aerodinàmica, l'electrònica i la mecànica de l'aerogenerador. En aquesta tasca, han comptat també amb el suport dels tutors del Fons, que els han ajudat a millorar tant la part tècnica, com el desenvolupament del pla de negoci.

Maó, 30 de març de 2015


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS