Notícies i actualitat

El Consell concedeix 80.000 € a Pime recolzant així mes de 20 sectors empresarials de Menorca

Data : 30/03/2015

ImatgeAvui s'ha signat al Consell Insular de Menorca un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Economia, Medi Ambient i Caça, i la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca (Pime), per al suport de les activitats de formació, assessorament i promoció, que arribaran a més de 20 sectors empresarials de l’Illa.

A l'acte de la signatura han estat presents el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, el president de Pime, Antoni Juaneda, el conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, així com altres representants d’aquesta Patronal.

El conveni de col·laboració dotat amb 80.000 € se centra en el suport a la formació, assessorament empresarial i la promoció de les empreses i arribarà a més de 20 sectors empresarials de l'illa, que s'han marcat com objectiu posar en marxa més de 23 actuacions en formació i promoció amb una partida de 34.000 €.

En l'àmbit de l'assessorament es donarà suport de manera especial al gabinet de creació d'empreses i consolidació empresarial de PIME, el qual ofereix un servei d'orientació en cadascuna de les àrees empresarials, dirigit a persones que es plantegen la possibilitat de crear una empresa o assegurar la seva activitat i pel qual es destinarà 46.000 euros.

Es realitzaran activitats de formació i promoció en els sectors de la perruqueria, l'estètica, les NNTT, la fontaneria, l'habitatge turístic, habitatge vacacional, el lloguer de vehicles, la nàutica, les activitats esportives, les cafeteries, restaurants i bars, pastisseries i fleques, embotits.

També al sector d’lectricistes, la construcció, auxiliars de construcció, fusteria, pintures, pedreres, tallers mecànics, concessionaris de cotxes com de com lloguer de vehicles sense conductor.

Es desenvoluparan un total de 9 activitats de formació en temes específics per la millora del coneixement del sector i 14 actuacions de promoció que consisteixen en:

• Edició i difusió de guies sectorials: fontaneria, electricistes, climatització, telecomunicacions, etc.

• Campanyes de promoció com la de esport i vida sana, manteniment i rehabilitació d’edificacions, habitatges turístiques, nàutica, etc.

• Millora de la imatge i les webs sectorials

• Publicitat en esdeveniments sectorials del motor, dels cotxes o la mecànica.

• Creació de noves webs sectorials com les acadèmies d’ensenyament privat.


A l'actualitat Pime Menorca compta amb 42 associacions professionals que aglutinen un total de 2.031 empreses de Menorca i que conformen la major part del teixit empresarial de l’Illa.

El president Tadeo ha expressat la seva satisfacció per l’acord signat avuí el qual té com a objectius: afavorir la incorporació de nous emprenedors al mercat laboral, desenvolupament de projectes empresarials, creació de noves empreses i fins i tot consolidació de les existents.

Per la seva part el conseller Villalonga ha explicat que les campanyes de promoció i formació són de vital importància i ha recordat que un dels objectius de la seva conselleria ha estat posar en marxa diferents plans de promoció amb els sectors productius de l’Illa, i que han donat com a resultat l’increment de la producción i comercialització de productes elaborats.


Maó, a 30 març 2015


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS