Notícies i actualitat

Dades d’ocupació del mes de setembre del bus entre Ciutadella i Macarella

Data : 04/10/2018

D’acord amb les dades que ens ha ofert l’empresa operadora, Autocares Torres, durant el mes de setembre (de l’1 al 30 de setembre) la línia ha comptat amb 16.782 passatgers. Cal recordar que entre els dies 1 i 15 de setembre la línia ha operat amb les freqüències de temporada alta, amb 39 sortides i tornades diàries entre les 8:00 i les 23:00 h (un autobús cada 20 minuts), i que del 16 al 30 de setembre ha operat amb les freqüències de temporada baixa, amb 18 sortides i tornades diàries entre les 8:00 i les 20:00 h (un autobús cada 40 minuts).

A pesar que són números inferiors al mes anterior, el nombre d’usuaris del servei durant la primera setmana de setembre fa que el comportament hagi estat molt similar a les dades del mes d’agost, superant, de mitjana diària, els 900 passatgers. El dia punta, el de màxima afluència en el transport de bus, va ser el dia 11, amb 976 passatgers. A partir d’aquesta data, el nombre de passatgers ha anat en funció del temps, però també amb l’entrada en funcionament de l’horari de temporada baixa.

Cal recordar que el servei d’aquesta nova línia Ciutadella-Macarella el presta l’empresa Autocares Torres, ja que és titular del contracte de gestió de servei públic IB-07, entre Cala en Blanes i Cala Blanca per Ciutadella, amb prolongació a Cala en Bosc, passant per sa Caleta, Santandria i Cap d'Artrutx, fins el 31.12.2018, i d’acord amb la normativa aplicable (articles 75.3 de la LOTT, 77, 78 i 80 del ROTT). La nova línia Ciutadella-Macarella suposa la inclusió d'un nou trànsit en el contracte vigent, a més de tenir un caràcter complementari respecte de la resta de trànsits de la concessió IB-07 per la qual cosa s’ha de prestar el servei en unitat d’explotació amb el servei principal.

El servei de la línia Ciutadella-Macarella funciona a risc i ventura de l’empresa operadora sense subvenció de l’administració insular, és a dir, que els usuaris del servei cobreixen tot el seu cost sense cost afegit per a l’administració. Els costos del servei s'han calculat a partir de l'Anàlisi de viabilitat del Pla Insular de transports. El servei de línia a Ciutadella-Macarella es presta amb 4 autobusos més 1 autobús de reserva, i pel que fa a personal ha ocupat a 8 conductors/es i 2 informadores.

Aquest servei substitueix la capacitat de l'estacionament a Macarella, per la qual cosa és incompatible amb el trànsit rodat i l'accés amb vehicle privat, que queda restringit entre el 14 de maig i el 15 d'octubre. Aquest nou servei té com a objectiu garantir tant a residents com a visitants l'accés a Macarella i evitar els problemes que s’havien ocasionat anys anteriors. El trajecte es fa en uns 40 minuts per sentit.

Maó, 4 d’octubre del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS