Notícies i actualitat

Taller ocupacional "Es Torretó"

Data : 04/10/2018

Els alumnes-treballadors del programa mixt de Formació i Ocupació de Garantia Juvenil «Es Torretó» estan cursant el certificat de professionalitat de «Serveis en Control de Plagues» (SEAG0110), certificat que complementa el primer que es va portar a terme a principis d'any, “Activitats auxiliars en conservació i millora de forests” (AGAR0309). Ambdós certificats són programes coordinats pel Departament d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports Consell Insular de Menorca mitjançant convocatòria del SOIB i el cofinançament del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) i del Fons Social Europeu (FSE).

En aquest certificat, els i les alumnes-treballadors, d’entre 18 i 29 anys, reben formació específica en la preparació de productes biocides i fitosanitaris, l'aplicació de medis i productes per al control de plagues, així com en seguretat i salut. També obtindran el «Carnet professional fitosanitari nivell bàsic». A més, estan realitzant treballs d'interès general en aquesta àrea, acompanyant a l'empresa contractada per al control de plagues dels edificis del Consell Insular de Menorca en les seves visites de manteniment.

La combinació dels dos certificats permet que els alumnes-treballadors adquireixin i millorin les seves competències professionals en l'àmbit dels entorns forestals i que s’especialitzin en el tractament de plagues tant a entorns naturals com urbans, formant-se així com a professionals polivalents i millorant la seva ocupabilitat.

Els programes mixts d’ocupació i formació són programes de formació dual, en la modalitat de formació en alternança, en els quals es combina formació teòrica i experiència pràctica al llarg del programa i en el marc del contracte de formació i aprenentatge pel qual reben un salari.

Aquest projecte s'emmarca dins una iniciativa europea, Garantia Juvenil, que pretén facilitar l'accés dels joves menors de 30 anys al mercat de treball a través d'una bona oferta d'ocupació, educació continuada, formació d'aprenent o període de pràctiques.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS