Notícies i actualitat

Consell Insular i Fundació Museu Naval promouen la creació d'un Museu Naval a l'Illa Pinto

Data : 30/03/2015

El Consell Insular de Menorca i la Fundación Museo Naval han signat un Protocol d'Intencions per a la creació del futur Museu Naval de Maó a l'illa Pinto, a l'Estació Naval. El president del Consell, Santiago Tadeo, i el President de la Comissió Executiva de la Fundación Museo Naval, l'almirall José Antonio González Carrión, han signat el document a la seu de la institució insular.

Aquest acord posa les bases de col·laboració per a la rehabilitació dels edificis existents a l'illa propietat de l'Armada Espanyola i la futura creació del Museu Naval, un dels projectes promoguts des del Pla de Desenvolupament del Producte Turístic (format per Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, Govern de les Illes Balears, Associació Hotelera de Menorca i Consell Insular). L'Armada, a través de la Fundación Museo Naval, es compromet a sufragar les despeses de projectes arquitectònics, d'execució i d'elaboració, mentre que el Consell s'ha compromès a obtenir el finançament per a l'execució del projecte així com els tràmits de licitació del mateix, la seva execució i seguiment, amb la col·laboració de l'Armada i la Fundación Museo Naval.

La gestió del futur centre anirà a càrrec de la Fundación Museo Naval, encara que aquesta anirà alineada amb les indicacions i l'estratègia (de producte i destinació) de l'òrgan de promoció turística del Consell Insular de Menorca.

El president del Consell, Santiago Tadeo, ha destacat "la importància que té per a Menorca comptar amb un Museu d'aquestes característiques, per la tradició marítima de la illa i la seva estreta relació amb l'entorn marítim '. Tadeo ha remarcat també que aquesta actuació "va en la línia de recuperació i posada en valor dels elements històrics del port de Maó: des de la Mola fins al Castell de Sant Felip i el Fort Marlborough '. Per la seva banda, l'almirall José Antonio González Carrión ha manifestat que "des de l’Armada estem molt satisfets per establir les bases del futur Museu Naval de Maó. A més, aquesta actuació servirà per reformar un valuós patrimoni de Menorca '.


L'Illa Pinto

Aquest illot, denominat anteriorment Illa donin Pintot o Illa Gegant, va ser aplanat pels anglesos durant el segle XVIII i connectat per un petit pont amb la ribera nord, adoptant l'actual figura de península poligonal. El conjunt d'edificis que alberga l'illa representa un clar exponent de l'arquitectura i la vida del segle XVIII a Menorca, temps en què va viure sota diferents dominacions (britànica, francesa i espanyola). Actualment pertany a l'Armada Espanyola, i ha estat transferida a la Fundación Museo Naval per a la creació del Museu objecte d'aquest acord. De fet, la finalitat d'aquesta Fundació és la de Promoure la difusió de la Cultura Naval a través de la col·laboració en l'exposició dels béns del patrimoni històric naval adscrits a l'Armada ".


Maó, 30 de març de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS