Notícies i actualitat

El Consell aporta 150.500 euros per a la promoció i suport al sector equí de Menorca

Data : 28/03/2015

El president del Consell Insular, Santiago Tadeo; el conseller d’Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga; els presidents de l'Associació de Criadors i Propietaris de cavalls de Pura Raça Espanyola, Miquel Pons; de l’Associació de Cavalls de Raça Menorquina –hi ha estat present la seva secretària Mariona Riera–; de la Societat Hípica Amigos del Noble Bruto, Josep Antoni Catxot, i de la Reial Societat Hípica de Ciutadella, Maria Eugènia Bagur, han presentat avui el segon Pla de promoció i suport al sector equí de Menorca, dotat amb una quantitat global de 150.500 euros aportada per la institució insular. El batle des Mercadal, Francesc Ametller, també hi ha estat present.

El Pla compta amb nou convenis nominatius per valor de 65.500 euros, dels quals sis seran per a la promoció d'espectacles i curses durant l'any 2015, tres convenis per a la millora genètica i formació del sector, i una convocatòria de promoció, divulgació i bosses de viatge per valor de 85.000 euros que la institució insular obre per segon any consecutiu.

L'Associació de Cavalls de Raça Menorquina compta amb tres convenis: un per l'organització de la XIX Fira del Cavall i el XXI Concurs Morfològic que se celebrarà el proper mes de maig, i dos per a la millora de la formació de la raça i la millora genètica. El total dels tres convenis suma 31.500 euros.

L'Associació de Criadors i Propietaris de Pura Raça Espanyola compta amb dos convenis: un per a la realització del Campionat de Balears de Cavalls de Pura Raça Espanyola que tindrà lloc a Menorca, i un altre per a la millora de la formació específica. Els dos convenis sumen 11.500 euros.

Els hipòdroms de Ciutadella i Maó comptaran amb un conveni cada un per a la promoció de carreres de trotons i les VII Jornades del Consell Insular de Menorca, per valor de 6.000 euros cadascun.

Els ajuntaments des Mercadal i Alaior, per la seva part, comptaran amb una partida de 4.500 i 6.000 euros respectivament per col·laborar en la coordinació i el desenvolupament del XXV Concurs Morfològic de Cavalls de Raça Menorquina i el XXV Aniversari del Club Hípic Alaior.

A més, el Pla es complementa amb una convocatòria de promoció per a les associacions, les empreses i els particulars dotada amb un pressupost de 85.000 euros, que ofereix dues línies bàsiques d'actuació.

La primera línia és el foment i la participació en esdeveniments i curses del sector equí dins i fora de l'illa, a manera de bosses de viatges, amb un límit màxim per associació o hipòdrom de 12.000 euros, i un màxim de 3.000 euros per empresa o particular.

La segona línia és la divulgació dels esdeveniments que tenen lloc a Menorca entorn del sector equí, com pot ser la publicitat en revistes especialitzades, butlletins específics del sector, divulgació mitjançant publicitat en premsa escrita, ràdio i mitjans digitals de curses, concursos i esdeveniments, i compta amb un màxim de 8.000 euros per associació i 3.000 euros per a empreses o particulars.

Aquesta pla de suport i promoció del sector equí de Menorca s’incrementa en 19.000 euros respecte al que va es va firmar l’any passat. De fet, l’any 2011, el primer exercici amb l’actual equip de govern, es va aprovar aquest pla amb 69.000 euros.

El president Santiago Tadeo ressalta la importància del sector equí en el conjunt de l’economia insular, i és que avui hi ha a Menorca més de 3.800 equins censats, a més de clubs hípics, hipòdroms, concursos, criadors, botigues hípiques, veterinaris, empreses d'espectacles, transportistes i ferrers.

«És una realitat que hi ha una economia equina a Menorca, que hem de divulgar, promocionar i donar suport, dins i fora de l'illa, i fer les passes necessàries des del Consell Insular de Menorca, a través d'una política transversal, conjuntament amb les conselleries d'Economia, de Turisme i d'Esports, per consolidar l'illa de Menorca com un referent del món equí».

El conseller Fernando Villalonga recorda que el principal objectiu del Pla de promoció i suport del sector equí és impulsar i donar suport a un sector que pot generar llocs de treball, créixer i diversificar la renda agrària del sector primari, sens dubte un sector amb un gran recorregut i al qual la Conselleria d'Economia, Medi Ambient i caça dóna suport fermament.


Es Mercadal, 28 març 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS