Notícies i actualitat

SILME elabora un nou programa informàtic destinat a la Policia Local de Menorca

Data : 27/03/2015

SILME, l’empresa d’informa`tica local de Menorca, ha elaborat un nou programa que cobreix pra`cticament la totalitat de les a`rees funcionals de la Policia Local, aixi´ com les principals tasques de coordinacio´ entre elles.

La consellera de Serveis Generals, Treball i Innovacio´, Pilar Pons, comenta que «arran del cost econo`mic de manteniment, com tambe´ amb motiu d’alguns problemes de funcionament del programa informa`tic anterior, es va decidir que SILME confeccione´s un nou programa propi que el millorés».

Entre les funcionalitats me´s importants que ofereix aquest nou programa, cal destacar la gestio´ de vehicles, de persones i dels recursos interns, com ara agents i mitjans materials.

Pel que fa a la funcionalitat relacionada amb els vehicles, s’han incorporat la gestio´ dels accidents de trànsit, així com de dipo`sit, retirada, controls, seguretat viària, abandonament, robatoris, retirades de carnet, controls d'alcohole`mia, etc.

Sobre les feines administratives destaquen els permisos d’armes, el control d’animals perillosos, objectes perduts, decomisos, guals, control d’obres, comerc¸os, controls de renous, sonometries, etc.

Un dels aspectes me´s complexos e´s la funcionalitat judicial, que inclou tasques com citacions judicials, localitzacio´ permanent de persones, menors, delinqu¨ents, persones en recerca o desaparegudes, proteccio´ de vi´ctimes i atestats judicials, que a la vegada comprenen viole`ncia dome`stica i robatoris.

A la vegada, tot el sistema alimenta un mo`dul d’estadi´stiques i ana`lisis (OLAP) que permet tractar la informacio´ a fi de detectar situacions especials, com per exemple zones d’increment de robatoris, i permet, a me´s a me´s, la geolocalitzacio´ sobre la IDE Menorca, el web d’informacio´ geogra`fica de l’illa.

L’elaboracio´ d’aquest programa informa`tic ha estat possible gra`cies al treball de quasi 2 anys de SILME, que ha comptat amb la col·laboracio´ d’un grup de policies voluntaris.

La consellera Pilar Pons manifesta que «el resultat d’aquest nou programa informa`tic ha estat tan positiu que ja s’esta` instal.lant a tots els municipis de l’illa». Afegeix que «Maó, Ciutadella, Alaior, Sant Lluís i es Castell ja l’estan utilitzant actualment».


Interès del Govern balear

Per acabar, s’informa que el programa informàtic ha despertat l'interès del Govern balear i de la Policia Local d'altres municipis de les Illes, que s'han trobat amb la mateixa problemàtica que patia Menorca i, per això, es preveu organitzar aviat una reunió conjunta amb els caps de la Policia Local de les Illes Balears, en la qual es donarà a conèixer i es valoraran les possibilitats de traslladar-lo a altres municipis de les Illes.

Maó, 27 de març de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS