Notícies i actualitat

El Consell col·labora per habilitar un aparcament a Cavalleria i finança la pavimentació d'un tram del camí de Tramuntana

Data : 27/03/2015

El Consell Insular de Menorca col·labora amb l'Ajuntament des Mercadal i la propietat de la finca d'aquesta localitat Santa Teresa per habilitar un aparcament i uns itineraris turístics guiats a Cavalleria i per altra banda finança íntegrament les obres de pavimentació d'un tram del camí de Tramuntana. El conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre, també ha estat present en la firma d'aquests dos acords perquè aquest departament ha estat l'encarregat d'iniciar els tràmits pertinents.

Així ha quedat establert avui amb la firma de dos convenis. El primer ha estat signat entre el president d'aquesta administració, Santiago Tadeo; el batle des Mercadal, Francesc Ametller, i el representant de l'esmentada finca, Luis Olivar O'Neill, per habilitar i finançar la construcció d'un estacionament de vehicles, que recull el Pla especial de protecció de l'ANEI Me-3, “des Alocs a Fornells”, i uns itineraris guiats.

El Consell i l'Ajuntament des Mercadal pagaran a parts iguals els costos del projecte i avantprojecte, document ambiental, així com l'execució de les obres i senyalització de l'estacionament, que s'ubicarà a la zona de la carretera del far de Cavalleria. El Consell també abonarà el 100 % del preu de senyalització viària de la carretera d'accés al far. El percentatge del cost que assumirà l'Administració insular no superarà en cap cas els 30.000 euros.

El Consell també pagarà un lloguer de 4.600 euros l'any a la propietat per disposar dels terrenys per ubicar-hi l'aparcament. Els propietaris de l'esmentada finca aporten una superfície de 5.659 m2, repartits en 4.033 per a l'estacionament i la resta destinats a les rutes dels senders turístics i miradors. Aquest conveni té una vigència de deu anys.

Cal dir que l'objectiu genèric d'aquest acord és reordenar aquesta zona, la qual sempre ha patit problemes d'invasió de vehicles i trànsit de vianants per espais no habilitats, cosa que a més d'afectar el paisatge i la flora i fauna existent també posa en risc la seguretat en cas d'haver d'intervenir els cossos d'emergències o seguretat.

Per tant, en el present conveni es fa una reserva d'espai amb l'objectiu de modificar en un futur el Pla especial, de manera que la superfície d'aparcament passa de 600 a 4.033 m2 i triplica així la capacitat, que en l'actualitat dóna cabuda a 30 vehicles més dos autobusos.

Tramuntana
El segon conveni firmat avui entre el president Tadeo i el batle Francesc Ametller implica que l'Administració insular pagarà les obres de pavimentació del camí de Tramuntana, entre la intersecció del camí de Montpalau i la rotonda de les Ballarines—intersecció de la carretera Me-15 i Me-7—, en un tram de 6,3 km. El cost d'aquesta iniciativa, que és la primera fase, és de 201.186 euros.

I és que encara que és competència del Consell només la xarxa primària i secundària, el Departament de Mobilitat i Projectes ha decidit incloure-hi també la millora de les carreteres locals o camins.
Maó, 27 de març de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS