Notícies i actualitat

Tots els municipis de Menorca ja estan adherits a la xarxa pública de comunicacions d'emergències TetraIB

Data : 26/03/2015

El vicepresident i conseller de Presidència, Antonio Gómez, ha presidit aquest matí una trobada amb el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, per a l'adhesió de tots els municipis de l’Illa a la xarxa pública de comunicacions per als cossos de seguretat i emergències del Govern de llles Balears, TetraIB, a través de convenis de col•laboració.

El vicepresident ha destacat que: “És un dia molt important per a Menorca i per aquest Govern, ja que amb els convenis signats avui, tots els municipis de l'illa se sumen i podran beneficiar-se de la Xarxa Pública de Comunicacions d'Emergències del Govern de les Illes Balears, TetraIB. Avui podem dir que aquesta xarxa és una realitat. El passat mes de desembre vam signar convenis amb trenta municipis de Mallorca que ja fan ús d'aquesta tecnologia, avui ho fem amb Menorca, on a més els Serveis d'Extinció d'Incendis i Salvament Marítim (SIS) de Menorca ja treballen des de fa mesos amb aquest sistema”.

Antonio Gómez ha subratllat que: “El Govern compleix amb un dels compromisos que ens vam marcar al inici d'aquesta legislatura, que no és altre que dotar la nostra comunitat de la seva pròpia xarxa de comunicacions per coordinar d'una manera més eficaç i eficient en els diferents organismes implicats en les emergències i proporcionar així una major seguretat en el moment en que hi hagi qualsevol tipus d'emergència”.

Per part seva, el president del Consell Insular de Menorca, ha afirmat que “tots els cossos i forces de seguretat facin servir el mateix sistema és molt important” i també ha valorat positivament el fet que “aquesta xarxa sigui de titularitat pública i que gràcies a ella s'aconsegueixi un estalvi d'un 75%”.

Aquesta xarxa de comunicacions mòbils té com a objectiu és aconseguir una major coordinació dels cossos de seguretat i emergències del conjunt de les administracions públiques de les Illes Balears, amb la tecnologia que recomana la Comissió Europea, i que gran part de la resta de comunitats d'Espanya ja han implantat en els seus àmbits geogràfics respectius.

Aquesta comunicació, per ser eficient al 100%, s'ha de poder fer mitjançant sistemes de comunicacions mòbils professionals, que es distingeixen dels comercials en la seva utilització simplificada, i serveis afegits com la localització GPS, l'enregistrament de converses, la comunicació directa entre els usuaris en zones fora de cobertura de la xarxa o la gestió dinàmica de grups d'usuaris.

La xarxa TetraIB garanteix un servei públic de comunicació per a administracions i cossos de seguretat, amb la possibilitat de donar servei a més de 3.000 usuaris; un servei segur i estable, que permet una major coordinació entre usuaris; adaptar les comunicacions a les noves tecnologies i a l'era analògica; un cost sensiblement més baix, pràcticament un 75% menys del que els organismes gasten en comunicacions.

Maó, 26 de març de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS