Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca tanca el 2014 amb resultat pressupostari positiu d’1,4 milions d'euros i romanent de tresoreria positiu de 3,3 milions d'euros

Data : 26/03/2015

El Consell Insular de Menorca ha tancat l’exercici 2014 amb un resultat pressupostari ajustat d’1,4 milions d’euros i un romanent de tresoreria per a despeses generals de 3,3 milions d’euros. Així ho han explicat avui el president, Santiago Tadeo; la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, i el seu director insular, Adolfo Vilafranca.

Es consolida i millora la tendència de l’any 2013, en què, per primera vegada després de més de set anys, es va aconseguir un romanent positiu, concretament de 850.000 euros.

El president Tadeo ha explicat que per arribar a aquesta xifra actual tan positiva d’un romanent de 3,3 milions d’euros “s’ha fet feina de forma rigorosa en la gestió dels recursos, moderant la despesa corrent, reduint l'estructura política fins a aconseguir un estalvi de més de 4 milions d'euros durant els quatre anys de mandat i prioritzant les inversions més necessàries”.

Per la seva part, la consellera Pilar Pons manifesta que “és una satisfacció poder dir a dia d’avui que el Consell Insular de Menorca és una institució sanejada i que s’ha reconduït la difícil situació econòmica que arrossegava el Consell Insular a l’inici de la legislatura”.

Cal fer-ne una valoració positiva també pel fet que ha estat el primer any que s'ha aplicat la nova llei de finançament. Això i altres mesures permeten al Consell Insular assumir els compromisos de pagament a 30 dies amb els proveïdors, així com estar al corrent amb els ajuntaments de Menorca. S’han augmentat també els ingressos de capital gràcies al nou sistema de finançament definitiu dels consells insulars.

El director insular Adolfo Vilafranca ha destacat que el deute bancari ha tingut una disminució considerable, amb una reducció de 18 milions d'euros en aquest mandat, i ha passat de 42 milions a final del 2010 a 24 milions al tancament del 2014; és a dir, a nivell de 2006.

“Així doncs, el Consell Insular de Menorca ha estat capaç de combinar una bona gestió, impulsant els sectors econòmics, amb el suport als més febles, amb un departament que ha comptat amb la major dotació de la història del Consell Insular. A més, hem pogut destinar per a 2015 la partida més alta al Pla insular de cooperació, amb 2,5 milions d'euros de fons propis”, explica el president Tadeo.

La consellera Pilar Pons manifesta que “des del primer dia de govern s’ha apostat per dur a terme una gestió eficient i recuperar així la credibilitat institucional indispensable per encarar amb seguretat els desafiaments de futur”.

“No obstant aquestes dades tan positives per a la nostra institució –afegeix la consellera Pons–, caldrà mantenir l’actual línia de gestió econòmica responsable i d’estabilitat econòmica que ha dut a terme aquests darrers anys l’actual equip de govern per aconseguir consolidar la tendència positiva.”

Maó, 26 de març de 2016

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS