Notícies i actualitat

Inaugurat el Centre d'Art i Història Hernández Sanz

Data : 21/03/2015

Aquesta tarda s'ha inaugurat el Centre d'Art i d'Història Hernández Sanz situat a l'històric edifici de Ca n'Oliver, al centre de Maó. Aquest edifici del segle XIX (construït entre 1.803 i 1.805) acollirà la col·lecció Hernandez Sanz de l'Ajuntament i part del fons artístic del Consell Insular de Menorca. La seva vocació serà la de centre d'interpretació del segle XVIII i recollirà el llegat britànic de l'illa. El nou centre artístic, que demà diumenge acollirà una jornada de portes obertes, servirà també com a punt d'Informació Turística i comptarà amb personal de la Fundació Destí Menorca a aquest efecte.

El Consell de Menorca i l'Ajuntament de Maó van signar un projecte per a la museïtzació del centre amb càrrec al Pla de Dinamització del Producte Turístic (format per Consell, Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, Govern i ASHOME) dotat amb 400.000 euros. Aquesta inversió ha permès l'ordenació i adequació de l'espai per acollir les obres que ara s'exposen (pintures, objectes, mobiliari, etc.).
El president del Consell, Santiago Tadeo, ha assenyalat la importància de 'recuperar aquest espai i convertir-lo en un element de dinamització de Maó i Menorca, i ha de reforçar el producte turístic que l'illa ofereix als seus visitants'. L'alcaldessa de Maó, Águeda Reynés, ha destacat "la importància de la unió política per dur a terme el projecte, un Centre d'Art que ha de ser senyal d'identitat per a la ciutat de Maó '.
L'edifici té un alt valor artístic i patrimonial: la seva construcció respon a un moment històric molt destacat a Menorca, just després de les dominacions britàniques. El comerciant Llorenç Oliver, promotor de l'habitatge, va ordenar la seva construcció (inclosa una torreta des d'on controlava els seus negocis marítims) i la seva decoració, especialment els frescos que decoren sostres i parets realitzats per Giuseppe Patania i Stefano Cotardi. A més, les obres de rehabilitació han posat al descobert diversos dipòsits i una gran cisterna, usats en origen per a emmagatzematge de mercaderies amb les que comercialitzava Oliver.

Cronologia
L'Ajuntament de Maó adquireix l'edifici amb una subvenció del Govern corresponent al Pla de Desestacionalització Turística l'any 2.005. Un any després s'inicia la rehabilitació de les dues façanes. En 2.008 es convoca un concurs d'idees per al projecte del Centre d'Art, que guanya Epi Centre (equip format per Vicenç Jordi, Toni Vidal i Lis Figueras). En 2.010 es van licitar les obres que es van adjudicar a Dragados per 2.610.346 euros i es van iniciar l'abril de 2.011. En 2.013 es va concedir pròrroga d'un any per acabar l'execució de les obres.

Maó, 21 de març de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS