Notícies i actualitat

Menorca comptarà per primera vegada amb gas natural

Data : 23/03/2015

Després de ser la única illa de Balears que encara no té subministrament de gas natural, avui s'ha presentat oficialment a la sala de plens del Consell Insular el projecte pel qual Menorca comptarà amb aquesta nova font d'energia al llarg de l'any.

José María Gil Aizpuru, el president de l'empresa adjudicatària, Gas Natural Distribución, ha explicat que està previst invertir 30 milions d'euros a Menorca per poder dur aquest combustible als vuit municipis, amb els seus polígons industrials, així com a un total de 12 nuclis turístics -Son Bou, Cala en Porter, Cala en Bosch, Sa Caleta-Santandria-Cala Blanca, Cala en Blanes, Sant Tomàs, Cala Galdana, Sant Climent, Fornells, Coves Noves, S'Algar i Binibeca), mitjançant més de 640 km de canalització.

De fet, el projecte contempla tres àrees de distribució alimentades des de centres d'emmagatzematge modulars a Maó, Ciutadella i es Mercadal. Està previst donar servei a un total de 55.876 llars de Menorca i des de Gas Natural Distribución calculen generar nombrosos llocs de feina, tant directes com indirectes.

El president del Consell, Santiago Tadeo, destaca “l'aposta de futur” que suposa aquest projecte que encaixa amb la filosofia de Menorca com a illa Reserva de Biosfera perquè implica reduir les emissions de CO2 en més d'un 30% i perquè també farà augmentar la competitivitat reduint els costos un 30%, circumstància molt important haguda compte de la doble insularitat de l'Illa.

El president del Govern balear, José Ramón Bauzá, també ha destacat com a fet rellevant la creació de llocs de feina. Els consellers del Govern balear d'Economia i Competitivitat, Joaquin García, i d'Administracions Públiques, Juan Manuel Lafuente, també han estat presents a l'acte de presentació d'aquest projecte.


Maó, 23 de març de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS