Notícies i actualitat

Mirant cap al futur: Jornades sobre els 25 anys de la Reserva de Biosfera de Menorca

Data : 25/09/2018

Aquest matí, el conseller de Medi Ambient i Reserva Biosfera del Consell Insular, Javier Ares, acompanyat pel President de l’IME, Miquel Àngel Maria, la directora insular de Reserva Biosfera, Irene Estaún, la coordinadora científica de l’IME, Fina Salord, i la coordinadora de les jornades, Eva Marsinyach, han presentat les Jornades Científiques sobre els 25 anys de la Reserva de Biosfera que es duran a terme del 22 al 27 d’octubre i el 10 de novembre.

L’IME organitza cada 5 anys, des de 1989, unes jornades científiques dedicades a valorar l’evolució de l’illa com a reserva de biosfera. Arribats els 25 anys de la declaració i del compromís assumit, aquestes jornades proposen un programa per anar més enllà de realitzar una revisió de la situació actual i volen entrar a discutir punts clau per a la sostenibilitat i solucions per a un futur immediat.

Les jornades s’han organitzat en 5 blocs temàtics i 3 sessions especials on es plantejaran preguntes clau en termes de sostenibilitat, a través de les quals es compartiran les diferents percepcions sobre l’escenari a Menorca en els pròxims 5-10 anys.

L’eix comú de les diferents intervencions serà la mirada cap al futur en cada un dels àmbits de gestió i coneixement. En aquest sentit, es plantejaran dues qüestions generals: situació per a la Reserva de Biosfera en els pròxims 5-10 anys si seguim amb les tendències actuals i proposta d’accions concretes per a dur a terme dins els pròxims 5-10 anys per millorar l’escenari futur.

Les jornades estan organitzades en 5 blocs temàtics que corresponen a grans àrees de gestió o coneixement: economia i turisme, vectors ambientals: aigua, energia, residus i mobilitat, territori i biodiversitat, paisatge i patrimoni cultural, i benestar social.

Cada bloc temàtic es tancarà amb una taula rodona on es convidaran representants de sectors econòmics, gestors de l’administració pública i investigadors, per explicar com la seva feina diària es relaciona amb la Reserva de Biosfera i contestar la pregunta que dóna títol a la taula rodona.


Maó, 25 de setembre del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
jornadesrb.ime.cat/
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS